Šiemet uždrausta realizuoti beveik 80 tonų nesaugios vištienos | Diena.lt

ŠIEMET UŽDRAUSTA REALIZUOTI BEVEIK 80 TONŲ NESAUGIOS VIŠTIENOS

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistams vykdant sustiprintą valstybinę maisto kontrolę šalies keliuose, mėsos perdirbimo įmonėse, parduotuvėse, turgavietėse, sandėliuose, per penkis šių metų mėnesius uždrausta realizuoti beveik 80 tonų nesaugios vištienos.

Kaip skelbia VMVT, šių metų sausio-gegužės mėnesiais buvo atrinkta daugiau kaip 500 šviežios ir šaldytos vištienos mėginių. Iš jų net 40 mėginių nustatyta mikrobinė tarša įvairių rūšių salmonelėmis.

„Įvertinus laboratorinių tyrimų rezultatus, įmonėms iš viso uždrausta realizuoti beveik 80 tonų nesaugios šviežios ir šaldytos vištienos. Pastebime tendenciją, kad didžioji dalis mikrobiologinių reikalavimų neatitikusios vištienos į mūsų šalį buvo atvežta iš Lenkijos. Nesaugią lenkišką paukštieną Lietuvoje platinusios įmonės sulaukė ne tik sankcijų, bet ir nurodymų griežtinti vidaus savikontrolės procedūras ir griežčiau rinktis tiekėjus“, – pranešime cituojamas VMVT direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius.

VMVT duomenimis, šiais metais Kauno ir Šiaulių vaikų lopšeliuose-darželiuose fiksuoti 2 apsinuodijimo maistu protrūkiai, kurie kilo dėl iš nesaugios lenkiškos vištienos ruoštų patiekalų. Protrūkių metu salmonelioze iš viso susirgo 18 vaikų.

Apie visus teigiamus tyrimų rezultatus VMVT informavo Lenkijos kompetentingą instituciją ir kitas Europos Sąjungos valstybes nares Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF. Šioje sistemoje dėl nesaugios lenkiškos vištienos per pastaruosius 5 mėnesius jau užregistruoti 67 pranešimai, kuriuos pateikė ne tik Lietuva, bet ir Čekija, Lenkija, Italija, Nyderlandai, Belgija, Vokietija, Kroatija, Estija, Norvegija, Slovėnija, Slovakija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Ach kiek broilerienos... o jis ir toliau Seime cypsi.

Kad

Rinkų karai nuperka ir kontroles

Gh

ES padeda sunaikinti ekonomika kisdami savo cheminį produktą ,o lietuviškoji korupcija tai toleruoja,o ta Mesa vistiek bus parduota tik pinigai sugula landzbergiu nusikaltėliams,geras verslas atimu veltui ,o parduodu ,kaip savo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS