Valentino dienai gėlės pabrango beveik trečdaliu: už rožę teks pakloti 2 eurais daugiau | Diena.lt

VALENTINO DIENAI GĖLĖS PABRANGO BEVEIK TREČDALIU: UŽ ROŽĘ TEKS PAKLOTI 2 EURAIS DAUGIAU

  • 5

Anot floristų, nors gėlės Valentino dienai pabrango beveik trečdaliu, panašiai tiek daugiau tikimasi sulaukti ir pirkėjų, pasakojama LNK reportaže.

Tradiciniam vyrui Valentino dieną galvos neskauda.

„Raudoną rožę, kaip toje dainoje“, – sakė panevėžietis Antanas, paklaustas, kokių gėlių žada dovanoti savo išrinktajai Valentino dienos proga.

Raudonų rožių gėlių salonuose iš vakaro gausiai užpirkta. Rožė meilės dienai abejonių nekelia ir daugeliui panevėžiečių, rodos, dar ilgai nekels.

„Šią dieną perkamiausios raudonos rožės. Man ir pačiai labai gražios šios gėlės“, – sakė gėlių salono savininkė Inga Danilevičienė.

Tradicinė rožės Valentino dieną kainuos mažiausiai 2 eurais brangiau nei įprastai. Kainas esą šventėms sukelia augintojai.

„Kainas augintojai pradeda kelti maždaug likus dviem savaitėms iki švenčių. Ir būtent tam tikrų gėlių, kurios per tą šventę populiariausios. Pavyzdžiui, per Valentino dieną išbrangsta raudonos gėlės“, – teigė I. Danilevičienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kitiems floristams norisi lengvai pasijuokti iš raudonos rožės.

„Gal kai kam raudona asocijuojasi su raudona širdimi, didele meile“, – šiek tiek su ironijos gaidele balse kalbėjo gėlių salono savininkė Rita Kielienė.

Tokiomis dienomis esą labai džiugina klientų netradicinis supratimas, skonis.

„Mano žmona nuo jaunystės gerberas mėgsta, teks ieškoti, ar jų yra“, – teigė sutiktas praeivis.

Salonai romantiškai dienai prisivežė daug netradiciškų žiedų ir ragina atsipalaiduoti.

„Ir alyva, ir puriena, ir mimoza, ir žydinti šakelė, kačiukas – visa ši kompozicija gali būti malonus netikėtumas“, – apie netradicines puokštes aiškino R. Kielienė.

„Lauksiu gėlių, manau, vyras susipras, nepamirš“, – kalbėjo gatvėje užkalbinta garbaus amžiaus moteris.

Gėlių namai puokščių iš vakaro Valentino dienai neprisigamino. Tik užsakė keturis kartus daugiau gėlių nei įprastai. Bet pagrindinis dalykas, kaip su ta raudona rože keisti nusenusias tradicijas?

„Nuo...iki – laužom standartus ir tuo labai didžiuojamės. Būna, užsako ir juodų puokščių arba tik raudonų, tik violetinių gėlių“, – kalbėjo gėlių floristės.

Anot floristų, nors gėlės Valentino dienai pabrango beveik trečdaliu, panašiai tiek daugiau turėtų užeiti ir klientų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

klokit

kam negaila nors ir 100. Depo tulpių puokštė kainuoja 3,79e. Ir nebrangu ir miela.

UPS

Kokiais 2 eurais PABRANGO,PO 1Eura rožės,nepaneši...

saunuoliai

taip ir reikia verslauti, kai yra paklausa tada atsiranda ir kyla kainos liuks. Galėtų ir kavines bei restoranai tokiomis progomis kelti kainas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS