Šiemet valstybės biudžetas gali netekti apie 1,2 mlrd. eurų planuotų pajamų | Diena.lt

ŠIEMET VALSTYBĖS BIUDŽETAS GALI NETEKTI APIE 1,2 MLRD. EURŲ PLANUOTŲ PAJAMŲ

Finansų ministerija teigia, kad prarastos biudžeto pajamos bus finansuojamos skolintomis lėšomis.

„Dabartinėmis Finansų ministerijos prognozėmis, į valstybės biudžetą galėtų būti nesurinkta apie 1,2 mlrd. eurų planuotų pajamų. Valstybės pajamos yra susitraukusios ir dėl to dalis išlaidų bus finansuojamos skolintomis lėšomis“, – teigiama ministerijos komentare Eltai.

Išankstiniais ministerijos duomenimis, liepos mėnesį valstybės biudžetas pajamų gavo apie 13,4 proc. (111,8 mln. eurų) mažiau nei planuota ir apie 2,8 proc. (20,4 mln. eurų) mažiau nei prieš metus.

Ministerijos teigimu, liepos mėnesio pajamų surinkimas atspindi birželio mėnesio veiklos rezultatus, taip pat ir COVID-19 paveiktų įmonių atidėtus mokesčių mokėjimus, kurie per mėnesį išaugo apie 61 mln. eurų ir birželio pabaigoje iš viso sudarė apie 631 mln. eurų.

Preliminariais duomenis, šių metų sausio – liepos mėnesiais pajamų į valstybės biudžetą gauta apie 15 proc. (829,8 mln. eurų) mažiau nei planuota ir apie 7,7 proc. (392,4 mln. eurų) mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sako, kad yra rizika, jog Lietuvos skola artėtų prie Mastrichto kriterijaus. Jis taip pat ne kartą ragino peržiūrėti šių metų biudžetą.

Tuo tarpu finansų ministras Vilius Šapoka yra sakęs, kad biudžeto peržiūra šiuo metu turėtų tik techninę prasmę.

Tarpinstitucinės grupės vertinimas rodo, jog Lietuvos valdžios sektoriaus skola 2025 metais gali siekti nuo 55,7 iki 68,4 proc. BVP.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pasiūlymas

prakalkit nuostolingą SDT Indepindą ir neturėsit kasdien atiduot už ją 180 000 Eu. Paskaičiuokit kiek susitaupo..Galit padaryt akciją ,,Kas perka - gauna Kubilių priedo!". Dviguba nauda.:D)

Anonimas

GEREJA

ar jau suspejo isvogt ???

ar dar tik ruosiasi isvogt ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS