Šilumos tinklų modernizavimui prašoma 36,6 mln. eurų | Diena.lt

ŠILUMOS TINKLŲ MODERNIZAVIMUI PRAŠOMA 36,6 MLN. EURŲ

  • 1

Pasibaigus Lietuvos energetikos sektoriui strategiškai reikšmingos priemonės „Šilumos tiekimo tinklų modernizavimas ir plėtra“ kvietimams sulaukta rekordiškai didelio paraiškų kiekio. Šilumos tiekėjai Lietuvos verslo paramos agentūrai (LVPA) pateikė 41 paraišką, kuriose bendra prašoma finansavimo suma siekia 36,6 mln. eurų.

Naujų šilumos tinklų klojimui, trasų sužiedinimui bei naujų vartotojų prijungimui prašoma 3,5 mln. eurų investicijų, tuo tarpu atskirų vamzdynų ruožų keitimui - 33,1 mln. eurų.

Paraiškas pateikė šilumos gamintojai iš daugelio Lietuvos savivaldybių. Daugiausiai paraiškų sulaukta iš Vilniaus (7) ir Kauno (9) savivaldybių. Paraiškas taip pat teikė Mažeikių, Klaipėdos, Šiaulių, Druskininkų, Elektrėnų, Marijampolės, Alytaus ir kitose savivaldybėse esantys šilumos gamintojai. Modernizuoti šilumos tiekimo trasas sieks „Kauno energija“, „Vilniaus šilumos tinklai“, „Klaipėdos energija“, „Šiaulių energija“, „Panevėžio energija“, „Elektrėnų komunalinis ūkis“ ir kitos įmonės iš visos Lietuvos. Įmonės ketina atnaujinti susidėvėjusius ir izoliuotus sena bei reikalavimų nebeatitinkančia šilumos izoliacija perdavimo tinklus, įrengti šiuolaikiškus ir patikimus naujus, mažinti šilumos nuostolius ir užtikrinti paslaugos tiekimą vartotojams.

Didžiausia prašoma finansavimo suma vienam projektui yra beveik 3 mln. eurų, mažiausia – 132 tūkst. eurų.

Pagal šios priemonės ankstesnius kvietimus yra įgyvendinami 70 projektų, o investicijų suma į šilumos tinklų modernizavimą viršija 110 mln. eurų. 33 projektai jau yra baigti, investuota daugiau nei 24 mln. eurų. Vykdant projektus jau yra modernizuota daugiau nei 400 km centralizuoto šilumos tiekimo tinklų.

Priemonės „Šilumos tiekimo tinklų modernizavimas ir plėtra“ tikslas yra sumažinti šilumos perdavimo tinkluose nuostolius ir padidinti šilumos perdavimo patikimumą vartotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Kam mėtyti pinigus bandant pratęst šiluminės baudžiavos egzistenciją? - Centralizuotas šildymas NIEKADA nebus pigus: DAUG pridėtinių išlaidų, DAUG apgaulės, trasose prarandama 20% (ir daugiau; TIK popieriuose jie girias ESĄ mažinantys nuostolius trasose iki 13%), IR - prie visa to - DAR esą 'teisėtai' SAU pasiimantys 30%. O juk jie degina tas pačias dujas, kurias MES kur kas efektyviai GALIM pas save sunaudot - biokuras JAU per brangus, juo žaidžiama tik vasaros metu (tas PRAKEIKTAS 'gyvatukas'!), o žiemomis ir vėl - jie šildo KADA nori ir KIEK nori; patys šildytumės kada norim ir KADA norim, o ir - JOKIŲ nuostolių, JOKIŲ pridėtinių išlaidų. Tai KAM dabar skirt pinigus to šiluminio 'lavono' gaivinimui? - pasibaigė garvežių epocha, laikas ir su Centralizuotu šildymu pabaigt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS