Siūloma didinti VAD eilinių pareigūnų atlyginimų koeficientus | Diena.lt

SIŪLOMA DIDINTI VAD EILINIŲ PAREIGŪNŲ ATLYGINIMŲ KOEFICIENTUS

Seimo narys konservatorius Mykolas Majauskas siūlo didinti ne tik vadovų, bet ir eilinių Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnų atlyginimų koeficientus.

Jis įregistravo tai numatantį pasiūlymą naujos redakcijos Vadovybės apsaugos departamento (VAD) įstatymo pataisoms.

Pasak M. Majausko, vienas iš deklaruotų reformos tikslų – padidinti Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnų atlyginimus.

„Deja, pagal Seime svarstomą projektą didėja tik vadovų atlyginimai – pavyzdžiui, minimalų VAD direktoriaus atlyginimą siūloma didinti 590 eurų, o direktoriaus pavaduotojo – net 811 eurų, tuo metu eilinių pareigūnų atlyginimai liktų nepakitę“, – sako M. Majauskas.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad šia reforma yra panaikinama galimybė gauti butpinigius ir komandiruotpinigius. „Todėl, eilinių pareigūnų atlyginimų koeficientams nesikeičiant, jų gaunamos pajamos faktiškai netgi sumažėtų. Jau šiandien dėl itin mažų atlyginimų dalis eilinių pareigūnų ieško papildomo uždarbio ir vadovo leidimu dirba interesų konfliktų nekeliančiose srityse – sporto treneriais, pavežėjais, staliais“, – teigė Seimo TS-LKD frakcijos narys M. Majauskas.

Pasak parlamentaro, pritarus reformai eilinių pareigūnų situacija bus dar sudėtingesnė, nes greta įšaldomų atlyginimų pareigūnams bus uždrausta dirbti papildomus darbus, visi eiliniai specialistai po reformos bus perkelti į žemesnes jaunesniojo agento pareigas, kurioms vietoj aukštojo išsilavinimo užtenka tik vidurinio, taip tik dar labiau susilpninant eilinių specialistų motyvaciją.

M. Majauskas teigia, kad siūlomi pakeitimai neabejotinai pablogins eilinių specialistų padėtį ir tik didins atskirtį su vadovaujamas pareigas einančiais pareigūnais.

„Sunku suprasti, kodėl taip principingai stengiamasi nuskriausti eilinius pareigūnus. Reforma turi būti naudinga ne tik aukštas pareigas einantiems, bet ir žemesnio rango pareigūnams, todėl šiems numatyti pareiginės algos koeficientai privalo būti padidinti“, – teigia Seimo narys M. Majauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS