Siūloma į geriamojo vandens kainą įtraukti ir kokybės indeksą | Diena.lt

SIŪLOMA Į GERIAMOJO VANDENS KAINĄ ĮTRAUKTI IR KOKYBĖS INDEKSĄ

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje girdint vis daugiau nusiskundimų dėl tiekiamo geriamojo vandens kokybės, Seimo narys Vitalijus Gailius užregistravo įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūlo įtraukti kokybės indeksą į vandens kainų apskaičiavimo metodiką ir mažinti prastos kokybės vandens kainų tarifus.

„Pastaruoju metu nustatoma daug atvejų, kai Lietuvos gyventojams dėl įvairių priežasčių tiekiamas prastos kokybės geriamasis vanduo, kurio vartoti jie negali, geriamąjį vandenį gyventojai priversti pirkti, tačiau už šį tiekiamą nekokybišką vandenį kainos nemažinamos ir patiriami nuostoliai nėra kompensuojami“, - įstatymo projekto būtinumą argumentavo V. Gailius.

Politiko teigimu, nėra sąžininga visiems gyventojams nustatyti vienodas vandens kainas, kai nėra diferencijuojama kokybės indeksu. Kol kas visiems Lietuvos gyventojams nuotekų tvarkymo paslaugos teikiamos vienodomis sąlygomis ir kainomis.

V. Gailius pastebėjo, kad Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme palikta spraga ir dėl esančio reglamentavimo tiek geriamojo vandens tiekėjai, tiek Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija neturi teisinio pagrindo sumažinti kainų už atskiriems vartotojams tiekiamą nekokybišką vandenį.

„Geriamojo vandens kainų nustatymas diferencijuojant kainas pagal tiekiamo vandens kokybę - nėra nustatytas, todėl komisija, vadovaudamasi įstatymo nuostatomis, neturi galimybių metodikoje numatyti kitokių diferencijavimo pagrindų ir priimti sprendimų dėl geriamojo vandens kainų mažinimo nekokybiško vandens tiekimo atveju ar numatyti kitokių kompensavimo galimybių“, - sako parlamentaras V. Gailius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Cha, siūloma PAPILDOMAI apmokestint arseną ir kitas priemaišas vandenyje?.. o jei ten bus aptikta aukso pėdsakų?

kaunietė

Taip, apkraukim gyventojus dar visokiais mokesčiais, lyg ir taip jų būtų mažai. Valstybinių ir savivaldybių įmonių paslaugos ir taip nerealiai brangios, suryja daugiausiai žmonių pajamų, o jie su maisto kainom kariauja klounai. Kodėl nekalba apie šildymo, elektros, vandens ir dujų kainas? Ir kas už tokius kaip gailius balsuoja?

Kaunietis

Indeksų mokesčiams galima prigalvoti visokių ir viskam.Kiek "padidėjo "atlyginimai , socialines išmokos , pensijos,vistiek Lietuvos žmogus lengviau gyventi negalės, kitokiu būdu yra atimama.Tai už ką galima būtų, būti dekingam,ir ar galima, ar yra del ko pasidžiaugti? Nėra , ką davė , tą atims."Kaip gera Lietuvoje gyventi."Tik seimo nariams,tik tiems kas gali atimti, apgauti,reketuoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS