Siūloma kompensacijas už šildymą vėl skirti visam žiemos sezonui | Diena.lt

SIŪLOMA KOMPENSACIJAS UŽ ŠILDYMĄ VĖL SKIRTI VISAM ŽIEMOS SEZONUI

Dvi konservatorės siūlo grąžinti per pandemiją taikytą kompensacijų už šildymą mokėjimo tvarką. Siūloma jas skirti visam šildymo sezonui, jeigu žmogus dėl jų kreipiasi iki sezono likus mėnesiui.

Tokias pataisas Seime registravo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ir parlamentinio socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė. Pakeitimai, jeigu jiems Seimas pritars, įsigaliotų nuo šių metų rugsėjo.

Dabar kompensacijos skiriamos trims mėnesiams, tačiau ne daugiau kaip už du praėjusius mėnesius iki prašymo pateikimo.

Kompensacijos gali būti skiriamos ilgiau negu trims mėnesiams, jei nesikeičia prašytojo šeiminė padėtis, pajamos ir turtas, – paprastai įvairių rūšių pensijas gaunantiems ir nedirbantiems žmonėms.

Dirbantiems gyventojams kompensacijos skiriamos trims mėnesiams, todėl dėl pratęsimo jie turi kreiptis pakartotinai.

Kaip BNS sakė P. Kuzmickienė, dabartinė tvarka nepatogi daug žmonių, savivaldybėms – ją supaprastinus žmonės nesikreiptų antrą ar trečią kartą, būtų taupomi administraciniai resursai valdant gyventojų srautus.

Ministerijos duomenimis, per 2022–2023 metų šildymo sezoną, palyginti su 2021–2022 metais, prašymų skaičius išaugo apie du kartus  – nuo 307 tūkst. iki 508 tūkst. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS