Baltarusijos darbuotojams bus lengviau persikelti į Lietuvą | Diena.lt

BALTARUSIJOS DARBUOTOJAMS BUS LENGVIAU PERSIKELTI Į LIETUVĄ

  • 9

Trečiųjų šalių, pirmiausia Baltarusijos, įmonių darbuotojams bus lengviau persikelti į Lietuvą.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui, kad asmenys, į Lietuvą atvykstantys pagal supaprastintą vizų išdavimo tvarką ir siekiantys gauti leidimą gyventi šalyje, galėtų įsivežti savo nuosavybę nemokėdami muito ir importo PVM mokesčių.

Šiuo metu mokesčių gali nemokėti tik užsieniečiai, jau turintys leidimą gyventi Lietuvoje arba pateikiantys vienkartinę banko ar draudimo įmonės garantiją, kurią Baltarusijos piliečiams dažnu atveju gauti sudėtinga. 

Vyriausybei pritarus, jiems dabar nereikės pateikti garantijos.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija savo interneto svetainėje skelbs sąrašą juridinių asmenų, su kuriais yra sudarytos investicijų sutartys. Su jomis pasirašytą darbo sutartį užsieniečiai galės pateikti muitinei.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Q

gal jau pats laikas palikti ramybėj slavu tautas , gana ten ruošti revoliucijas ir kurstyti žmones , už toki batia kiekvienas bielorusas ka nori sudraskys .

Tomas

Neteikia daug galvoti nei Putinui ,nei Lukašenkai,išleistų savo žmones į lietuvą kaip migrantus,susidarytų jų būriai,palangva perimtų valdžią ir Lietuvos nėra.Planas mano geras ,reikia tik protongai organizuoti.Nes dabartinė valdžia yra begalvė,jai diktuoja manau silpnaprotystę ir marazmų sergantis nusenes muzikantas.Tiesiog jaučiasi ,kad viskas kas vyksta yra nesuvokiama.

Anonimas

NESUPRANTU KOKIOS PROBLEMOS.Kojas i tapkes ir varai link LIETUVOS.SIENA juk kiaura kaip rietis.O LIETUVOJE ir priglaus ir pamaitins .Oatsiprašau mes tokie tik rudiems ir juodiems,o normaliam baltam RUSUI,BALTARUSUI,UKRAINIEČIUI kuris nori dibti ir užsidirbti o ne sedėti kitam ant sprando ,tai ivairios kvotos ,vizos irt.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS