Siūloma panaikinti AE įgyvendinimo dokumentą: nebeatitinka dabartinės situacijos | Diena.lt

SIŪLOMA PANAIKINTI AE ĮGYVENDINIMO DOKUMENTĄ: NEBEATITINKA DABARTINĖS SITUACIJOS

  • 2

Energetikos ministerija Vyriausybei siūlo panaikinti atominės elektrinės įstatymo įgyvendinimo nutarimą, nes šis nebeatitinka dabartinės situacijos. Pasak energetikos ministro atstovo Manto Dubausko, tai nesusiję su apsisprendimu dėl tolimesnio Visagino atominės elektrinės (VAE) likimo.

Nutarimo projekte nurodoma, kad ankstesnį nutarimą norima paskelbti netekusiu galios, nes dalis numatytų projektų jau įgyvendinti, o kiti pasidarė neaktualūs po to, kai 2012 metais Seimas priėmė naujos redakcijos branduolinės elektrinės įstatymą.

Anot M.Dubausko, šis nutarimo panaikinimas nesusijęs su VAE projekto tolimesniu likimu.

„Tai neturi nieko bendra su sprendimais dėl Visagino atominės elektrinės. Tiesiog senajame nutarime yra likusių nuostatų, susijusių su naujos branduolinės elektrinės projekto vystymu „Leo LT“ pagrindu. Taip pat jame yra nuostatų dėl branduolinės energijos ir strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių (...) įstatymo keitimo, ir kitų, kurios buvo įgyvendintos, taip pat nuostatų, kurių poreikio nebeliko 2012 metais Seime patvirtinus naujos redakcijos branduolinės elektrinės įstatymą“, - BNS teigė M.Dubauskas.

Pasak jo, dėl VAE projekto sprendimai vis dar nepriimti, o artimiausiu metu turėtų būti paskelbta nauja elektrinės kaina.

„Galutiniai sprendimai dėl Visagino AE, kaip visi puikiai žinome, dar nėra priimti. Artimiausiu metu bus paskelbta naujoji prognozuojama VAE elektros kaina, kuri baigiama skaičiuoti. Ji bus mažesnė nei anksčiau skelbta kaina. Kaina sumažėjo pagerinus projekto finansines sąlygas“, - aiškino ministro atstovas.

Energetikos viceministras Aleksandras Spruogis sausio pabaigoje BNS teigė, kad Baltijos šalys kol kas negali atsakyti, ar VAE projektas yra konkurencingas, tačiau tikino, kad partneriai domisi projektu.

Lietuva 2011 metų vasarą parinko „Hitachi“ strateginiu investuotoju į atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė gyventojų paramos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aaaaa

kas pirks brangia lietuviska elektros energija?savus per prievarta stengiamasi priverst pirkt ''pigias'' nepriklausomas dujas,o kitu saliu nepriversi...

Žaliasis meras

Penktoji kolona tęsia savo beviltišką radiaktyvų darbą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS