Siūloma uždrausti prekiauti augintiniais lauko sąlygomis | Diena.lt

SIŪLOMA UŽDRAUSTI PREKIAUTI AUGINTINIAIS LAUKO SĄLYGOMIS

Siūloma uždrausti prekiauti gyvūnais augintiniais lauko sąlygomis ir turgavietėse.

Tokį atnaujintą pasiūlymą Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimo projektui antradienį įregistravo Laisvės frakcijos Seime seniūnė Ieva Pakarklytė.

„Prekiaujant gyvūnais lauko sąlygomis ir turgavietėse nėra užtikrinamos gyvūnams tinkamos, veterinarinius reikalavimus atitinkančios sąlygos – turgavietėse parduodami gyvūnai laikomi ankštuose narvuose visą dieną nepriklausomai nuo oro sąlygų, dažnai be maisto ir vandens. Prekyba turgavietėse yra skatinamas neatsakingas gyvūnų augintinių įsigijimas“, – sako pasiūlymo autorė I. Pakarklytė.

Prekyba turgavietėse yra skatinamas neatsakingas gyvūnų augintinių įsigijimas.

Ji tikisi, kad siūloma įstatymo pataisa  taip pat prisidėtų prie nelegalaus gyvūnų dauginimo stabdymo.

Seimas po svarstymo yra pritaręs  Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimo projektui, kuriam liko tik priėmimo stadija. Tikimasi, kad įstatymo pataisos  sukurs pozityvius pokyčius gyvūnų apsaugos srityje. Jose numatytas privalomas gyvūnų ženklinimas ir registravimas Gyvūnų augintinių registre, apibrėžiama „gyvūno suluošinimo“ sąvoka, pagal kurią bus įtvirtinti gyvūno sužalojimą apibrėžiantys kriterijai.

Laisvės frakcijos narių teigimu, gyvūnų gerovės klausimus reikia spręsti kompleksiškai, įtraukiant ne tik atsakingas institucijas, bet ir nevyriausybines organizacijas, gyvūnų mylėtojus ir specialistus.

Laisvės frakcijos narių teigimu, siekiant užtikrinti gyvūnų gerovę, būtina peržiūrėti Baudžiamąjį kodeksą, Administracinių nusižengimų kodeksą ir kitus teisės aktus, keičiant konfiskuotų gyvūnų grąžinimo jų buvusiems savininkams tvarką.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Laisvės partija visai apsvaigo - gal išvis gyvūnų negalima bus laikyti lauke, nes matai jiems šalta ???? O čia tik trumpai, kol žmogus nori parduoti.....Svaiguliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS