Skalūnų paieškoje – privalomas informavimas apie nuodingas medžiagas | Diena.lt

SKALŪNŲ PAIEŠKOJE – PRIVALOMAS INFORMAVIMAS APIE NUODINGAS MEDŽIAGAS

  • 1

Skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos įmonės privalės informuoti valstybės institucijas apie uolienų ardymui naudojamas medžiagas. Tokią prievolę trečiadienį nustatė Vyriausybė.

„Asmenys privalės institucijoms teikti informaciją apie hidraulinį uolienų ardymą, jo metu naudojamas radioaktyviąsias, toksiškas ar pavojingas žmonių sveikatai ir aplinkai medžiagas, jų sudėtį ir kiekį. Taip pat numatyta, kad avarijos arba kitu nenumatytu atveju šioms medžiagoms patekus į aplinką, asmenys turi nedelsiant informuoti ir pateikti nurodytą informaciją“, - Vyriausybės posėdyje sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Iki rugsėjo 1 dienos Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba tokią informaciją perduos regioniniams aplinkos apsaugos departamentams, o vėliau, juos prisijungs, informacija bus teikiama tarnybai. 

Lietuvos valdžiai pakeitus mokesčių, teisinę ir reguliavimo aplinką, 2013 metų spalį JAV energetikos kompanija „Chevron“ pasitraukė iš skalūnų dujų gavybos konkurso.
Planuojama, kad naujas konkursas gali būti paskelbtas šių metų pavasarį, kai Seimas priims Angliavandenilių mokesčio įstatymo pataisas, kurios numato pirmus trejus metus jų gavybą apmokestinti 1 proc. tarifu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neapsigaukit

Ką jie žada ir tvirtina labai skiriasi nuo to ką daro.Žinau kad klaipėdiečiai nuo pavasario aiškinasi apie nuodingus chemikalus kur prie 3čios vandenvietės esantis uabas krauna o nieko iš to naudos.Rašo prašymus paaiškinti, parodyti ir t.t.-špyga gauna.O ką jie ten dar papilsto vienas Dievas žino.Mūsų laikais kada sukčiai be sąžinės irgi vadinami verslininkais geriau tokiu biznių neisileist

SUSIJUSIOS NAUJIENOS