Skirtinguose bankuose – savos anuiteto metodikos būsto paskoloms | Diena.lt

SKIRTINGUOSE BANKUOSE – SAVOS ANUITETO METODIKOS BŪSTO PASKOLOMS

  • 4

Dalis gyventojų išsiaiškino, kad skirtingų bankų klientai už tokio paties dydžio vienodomis sąlygomis paimtas būsto paskolas moka skirtingas įmokas - paaiškėjo, kad bankai nevienodai taiko anuiteto metodą būsto paskoloms, o tai kai kuriuos klientus esą gali užgulti papildoma finansine našta.

Su finansinėmis įstaigomis ir jų klientais dirbančių asociacijų vadovai portalui delfi.lt patvirtino, kad dalis bankų kai kuriems klientams kitaip skaičiuoja paskolų įmokas grąžinamą paskolos dydį kiekvienam mėnesiui numatę išduodami paskolą, todėl per visą paskolos grąžinimo laikotarpį jie gali permokėti 15 proc. palūkanų.

Finansų ir kreditų valdymo asociacijos prezidentas Marius Jansonas portalui sakė pastebėjęs, kad trys bankai taiko pačių sugalvotą anuiteto metodą, o kiti bankai - klasikinį anuiteto mokėjimo metodą.

Apie problemą tvirtino žinantis ir Lietuvos bankų klientų asociacijos vadovas Rūtenis Paukštė.

Lietuvos bankas pripažino gavęs skundą dėl tokio skaičiavimo, tačiau į komentarus nesileidžia, nes tyrimas esą nebaigtas. Tuo metu Lietuvos bankų asociacijos vadovas Stasys Kropas tvirtina, kad ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos šalyse bankai taiko skirtingą palūkanų skaičiavimo metodiką. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

informacija

Platesnė informacija apie tai delfi straipsnyje ,,Moteris išsigando apsižiūrėjusi, kas slypi jos paskolos sutartyje" http://www.delfi.lt/verslas/verslas/moteris-issigando-apsiziurejusi-kas-slypi-jos-paskolos-sutartyje.d?id=67076716#ixzz3Qww22u7q

Laikis

Delfio žurnalistai su šia tema susitvarkė puikiai.Delfyje išsamus aprašymas , nors ir nekonkretizuojami bankai , bet iš komentarų galima suprasti apie ką eina kalba.

Laikis

Jei jau rašot straipsnį tai gal iki galo parašykit, o gal nespėjot užbaigti straipsnio per skubėjimą ? Tai kokie tie trys bankai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS