Slidinėjimo sezono metu traumų skaičius išauga 20 proc. | Diena.lt

SLIDINĖJIMO SEZONO METU TRAUMŲ SKAIČIUS IŠAUGA 20 PROC.

Slidinėjimo sezono metu kelionėse patiriamų žalų skaičius išauga apie 20 proc. ir dėl to ženkliai padidėja dėl įvairių žalų atlyginimo besikreipiančių gyventojų skaičius, rodo banko „Swedbank“ duomenys.

„Kredito korteles naudojantys ar papildomą kelionių draudimo apsaugą įsigiję klientai kreipiasi dėl sutrikdytų kelionių ir prašo atlyginti medicinines išlaidas patyrus traumą“, - banko pranešime cituojamas Privačių klientų tarnybos vadovas Pavelas Ladziatas.

Bankas skaičiuoja, kad vidutinė išmoka, patyrus traumą slidinėjimo metu, siekia apie 500 eurų. Į šią išmoką įskaičiuojamos išlaidos gydytojo konsultacijai, instrumentiniams tyrimams, įtvarui bei vaistams. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai traumą patyrusį asmenį tenka transportuoti iš itin sunkiai pasiekiamos vietovės, tam pasitelkiamos specialios priemonės. Tad visų išlaidų suma gali sudaryti ir kelis tūkstančius eurų.

Pagal pranešimą, kartais kelionę apkartinti gali iš pirmo žvilgsnio nesunkūs sveikatos sutrikimai, pavyzdžiui, apsinuodijimas maistu. Prireikus medikų pagalbos, net ir tokiu atveju išlaidos gali išaugti iki kelių šimtų eurų. „Swedbank“ duomenimis, vidutinė medicininių išlaidų suma apsinuodijus maistu siekia 300-400 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS