Slidinėjimo trasos ruošiamos atidarymui: vadovai kai kuriuos apribojimus vertina kaip perteklinius | Diena.lt

SLIDINĖJIMO TRASOS RUOŠIAMOS ATIDARYMUI: VADOVAI KAI KURIUOS APRIBOJIMUS VERTINA KAIP PERTEKLINIUS

Vyriausybei pirmadienį nusprendus leisti atnaujinti slidinėjimo trasų paslaugų teikimą, Eltos kalbinti slidinėjimo trasų vadovai sprendimą iš esmės vertina teigiamai, tačiau kai kuriuos apribojimus vertina kaip perteklinius.

„Mortos kalnas“ slidinėjimo trasos vadovas Saulius Gramauskas Eltai teigė, kad centras atidarymui ruošėsi iš anksto, dar galiojant veiklos ribojimams.

„Mes rizikuodami ruošėmės iš anksto. Galime atsidaryti nors ir rytoj“, – tikino jis.

Kaip teigė S. Gramauskas, norinčiųjų slidinėti srautai bus reguliuojami pasinaudojant bilietų platinimo sistema.

Buvo labai sudėtinga ruoštis, kai nežinai, ar tikrai atsidarysi, ar neatsidarysi.

Vis dėlto Vyriausybės sprendimas atidaryti lauko slidinėjimo centrus vasarį, anot S. Gramausko, yra pavėluotas.

„Tai pavėluotas sprendimas. Kaimynai latviai ir estai dirbo nuo gruodžio pradžios. Jei būtų kas nors blogai buvę, (slidinėjimo centrus – ELTA) būtų seniai uždarę. Tačiau viskas ten gerai“, – sakė jis.

„Utrių kalno“ slidinėjimo kurorto vadovės Laimos Karbauskienės teigimu, nors nebuvo aišku, ar slidinėjimo centrams bus leista veikti, ruoštasi iš anksto.

„Vertiname gerai, kad atidarė (slidinėjimo centrus – ELTA). Aišku, tai galėjo padaryti ir anksčiau, nes sezonas trumpas, žiemos irgi trumpos, o pernai visiškai nedirbome. (...) Buvo labai sudėtinga ruoštis, kai nežinai, ar tikrai atsidarysi, ar neatsidarysi. Vieni (slidinėjimo centrai – ELTA), kaip girdėjome, (...) iš viso neaišku, ar atsidarys. O kai kurie iš mūsų surizikavome ir pasidarėme trasas“, – Eltai sakė ji.

Anot L. Karbauskienės, galimybė įsigyti bilietus tik elektroniniu būdu yra perteklinis ribojimas.

„Iš tiesų blogai vertinu, nes juk parduotuvėse kasos leidžiamos. (...) Aišku, kad šeštadienį-sekmadienį galbūt tie srautai dideli ir sunkiau juos sureguliuoti. O paprastomis dienomis, manau, buvo galima mišrų (bilietų įsigijimo – ELTA) būdą padaryti, tiesiog žiūrėti pagal situaciją, ar yra trasoje žmonių, ar ne.

Iš tikrųjų žmonės (galėtų bilietus pirkti – ELTA) telefonu ir kasoje. Registracija tegul būna, bet nebūtinai tie elektroniniai bilietai“, – kalbėjo ji.

L. Karbauskienė tikino mananti, kad slidinėtojų srautus suvaldyti pavyks.

„Galvoju, kad pavyks. Jei parduotuvės sureguliuoja srautus, tai manau, pas mus tikrai nebus daugiau tų žmonių“, – kalbėjo ji.

Vis dėlto L. Karbauskienė pažymėjo, kad slidinėjimo kurortui atsidaryti jau antradienį nepavyks.

Yra organizacinių darbų, reikia su elektroninių bilietų pardavėjais derinti ir žiūrėti, kaip ten viskas vyks.

„Galvoju, kad vis dėlto prireiks kelių dienų atsidarymui, kad nebus taip, kad iš karto bus galima rytoj ir atsidaryti. Yra organizacinių darbų, reikia su elektroninių bilietų pardavėjais derinti ir žiūrėti, kaip ten viskas vyks“, – teigė ji.

Aukštagirės slidinėjimo trasos savininkas Edmundas Petrauskas sakė, kad veiką atnaujinti tikimasi antradienį.

„Teigiamai vertiname (Vyriausybės sprendimą – ELTA), turėtume atsidaryti, viskas kaip ir paruošta“, – Eltai sakė E. Petrauskas.

Apribojimus dėl laiko, kiek lankytojas galės praleisti slidinėjimo trasoje, bei draudimo nuomoti įrangą, jis vertino kaip logiškus, tačiau suabejojo dėl judėjimo tarp savivaldybių apribojimo.

„Viskas gerai, nes statistiškai žmonės ir tepirkdavo bilietų dviem valandoms, dėl nuomos – didžioji dalis turi savo inventorių, tik ribojimai tarp savivaldybių nelogiški, nes (...) bilietai bus platinami tik išankstiniai. Nemanau, kad būtų kažkas blogo, kad ir iš kitos savivaldybės atvažiuotų“, – sakė E. Petrauskas.

Vyriausybė pirmadienį nusprendė atnaujinti lauko slidinėjimo trasų paslaugų teikimą.

Šių paslaugų teikimas leidžiamas užtikrinant bilietų platinimą elektroniniu būdu ir išankstinę lankytojų registraciją. Teikti slidinėjimo įrangos nuomos ir kitas nei slidinėjimo trasų paslaugas lauko slidinėjimo trasų paslaugų teikimo vietose draudžiama.

Slidinėjimo trasų paslaugų teikimo vietoje turi būti užtikrintas lankytojų srauto ribojimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS