„Sodra“: pensijų kaupimo šiemet atsisakė 40 tūkst. gyventojų | Diena.lt

„SODRA“: PENSIJŲ KAUPIMO ŠIEMET ATSISAKĖ 40 TŪKST. GYVENTOJŲ

  • 8

Iš automatiškai šiemet į antros pakopos pensijų fondus įtrauktų 68 tūkst. gyventojų apie 40 tūkst. pensijų kaupime dalyvauti atsisakė, teigia „Sodros“ atstovė.

Metų pradžioje į kaupimą automatiškai įtraukti, tačiau norintys jo atsisakyti gyventojai „Sodrai“ apie tai pranešti privalo iki liepos.

„Šiuo metu atsisakiusiųjų yra apie 40 tūkstančių, tikslus skaičius paaiškės liepos viduryje“, – BNS ketvirtadienį „Sodros“ Komunikacijos skyriaus atstovė Malgožata Kozič.

Pensijų kaupimo įstatymas numato, kad žmonės įtraukiami į kaupimą kas trejus metus, kol jiems sukaks 40 metų. Šiemet į kaupimą pakartotinai įtraukti 2020 metais jame nepanorę dalyvauti gyventojai.

Nepranešę apie atsisakymą dalyvauti pensijų kaupime gyventojai nuo liepos automatiškai taps jo dalyviais.

Gairės: pensija, Sodra
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pensininkas

Kaupimas, o paprasčiau taupymas, yra kiekvieno tvarkingai gyvenančio žmogaus gyvenimo gerovės pagrindas. Tik nesąmoningas, vėjavaikiškas žmogus gali atsisakyti šiandien kaupiamųjų fondų siūlomų paslaugų. Pirmiausia kaupdamas tuos 3 proc. nuo savo uždarbio dar ir papildomai uždirbi, nes fondai tavo kaupiamas santaupas investuoja ir tau prideda beveik visą gautą investicinį pelną. Antra, valstybė tokį taupymą taip pat skatina. Prie sutaupytos sumos dar prideda nustatytą procentėlį iš savo rezervų. Todėl tik visiškas neišmanėlis gali atsisakyti tokio kaupimo (taupymo) būsimai pensijai.

buratinas

dar yra tikinciu tais fondais???/

as

bet cia dar ne viska pasake,kaupsite pensija visa gyvenima o iseja i pensija ka sukaupete dar bankas jums nuims atitinkama suma o tada pamatysite tikra suma,sekmes kaupime
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS