„Sodra“ prašo Vyriausybės leisti naudoti 600 mln. eurų rezervą | Diena.lt

„SODRA“ PRAŠO VYRIAUSYBĖS LEISTI NAUDOTI 600 MLN. EURŲ REZERVĄ

„Sodra“ prašo Vyriausybės leisti jai naudoti maždaug 600 mln. eurų rezervą, sukauptą per pastaruosius dvejus metus. Valstybinio socialinio draudimo fondo vadovė mano, kad vien antrąjį ketvirtį jo išlaidos 300 mln. eurų viršys pajamas.

„Taryboje („Sodros“ – BNS) pasvarstėme, pateikėme prašymą kreiptis dėl leidimo naudoti rezervą. Jau iš savo pusės viską, ką reikia, padarėme. Dabar Vyriausybė priims sprendimą, jau reikės jį naudoti. Reikia lįsti į savo susikauptą rezervą, nes einamosios įplaukos yra mažesnės nei išlaidos“, – BNS trečiadienį sakė „Sodros“ vadovė Julita Varanauskienė.

Pasak jos, sausio-balandžio mėnesiais vien ligos draudimo išlaidos 53 mln. eurų viršija įplaukas. 

„Balandis yra tas mėnuo, kai įplaukų labai mažai, o išlaidų daug (...) Visi skaičiai rodo, kad gegužę turėsime smarkiai daugiau išlaidų nei pajamų“, – teigė J. Varanauskienė. 

„Sodros“ vadovė neprognozuoja, kada bus pradėtas naudoti rezervas – gegužę ar birželį. Jos teigimu, sukaupto rezervo turėtų užtekti iki šių metų pabaigos.

„Neaišku, kiek dabar bus tokių mėnesių, kaip balandis ar gegužė. Jeigu pagal tuos paskutinius žinomus darbo užmokesčio augimo fondo ir nedarbo fondų scenarijus, iki metų pabaigos ir pabaigsime. Kitus metus turėtume pradėti be lašinukų“, – kalbėjo ji.

2018 metais rezerve „Sodra“ sukaupė 195 mln. eurų, o 2019 metais – dar 411 mln. eurų.

Seimo patvirtintas „Sodros“ šių metų biudžetas numato, kad jos pajamos sieks 4,894 mlrd. eurų, o išlaidos – beveik 4,55 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

sodra irgi nori pinigais pasitaskyti-saviems.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS