„Sodra“ primena: apsispręsti dėl pensijų kaupimo liko mėnuo | Diena.lt

„SODRA“ PRIMENA: APSISPRĘSTI DĖL PENSIJŲ KAUPIMO LIKO MĖNUO

  • 1

Į pensijų kaupimą šiemet įtrauktiems dalyviams liko tik vos daugiau nei mėnuo apsispręsti, ar kaupti antroje pensijų pakopoje. 33 tūkst. iki šiol neapsisprendusių gyventojų “Sodra” į asmenines paskyras, o beveik 8 tūkst. iš jų ir elektroniniu paštu išsiuntė priminimus su jiems asmeniškai svarbia informacija.

„Įtraukimas į pensijų kaupimo sistemą yra veiksminga priemonė paskatinti gyventojus domėtis ir priimti sprendimą dėl savo ateities. Vis dėlto tai yra pačių gyventojų sprendimas, kuriam priimti buvo skirtas pusmetis. Artėjant terminui raginame gyventojus nedelsti iki paskutinės akimirkos ir primename sprendimus, kurie jų laukia“, – sako „Sodros“ Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

„Sodra“ siekia gyventojams suteikti kuo daugiau informacijos, kuri galėtų būti naudinga priimant sprendimą.

Išsamią informaciją apie pensijų kaupimą galima rasti „Sodros“ internetiniame puslapyje arba gauti konsultaciją paskambinus trumpuoju numeriu 1883. Prognozuojamą pensijų kaupimo rezultatą galima sužinoti pasinaudojus prognozuojamos pensijos skaičiuokle.

Gyventojai priminimų sulaukė savo asmeninėse paskyrose, o tiems, kas joje nurodė elektroninio pašto adresą, informacija atsiųsta ir e. paštu. Metų pradžioje „Sodra“ daugeliui į pensijų kaupimą įtrauktų gyventojų išsiuntė ir registruotus laiškus.

Gyventojai, šiemet nusprendę nedalyvauti pensijų kaupime, ateityje vėl sulauks kvietimų tapti pensijų kaupimo dalyviais. Kas trejus metus, kol jiems 40 metų, šie gyventojai bus įtraukiami į kaupimą ir galės priimti sprendimą dalyvauti antros pakopos pensijų sistemoje, ar ne.

Kiekvienų metų pradžioje „Sodra“ į pensijų kaupimo sistemą įtraukia tuos gyventojus, kurie iki šiol niekada nedalyvavo kaupime, yra jaunesni nei 40 metų ir  dirba pagal darbo sutartį arba vykdo savarankišką veiklą. Iki birželio 30 d. šie gyventojai gali apsispręsti – patys sudaryti sutartį su norima pensijų kaupimo bendrove, nieko nedaryti ir pradėti kaupti pensiją “Sodros” atsitiktine tvarka parinktoje bendrovėje, ar paskyroje www.sodra.lt/gyventojui pateikti prašymą kaupime nedalyvauti.

iš 43 tūkst. šiais metais naujai į pensijų kaupimo sistemą įtrauktų gyventojų 1 200 jau priėmė sprendimą dalyvauti kaupime ir sutartis sudarė patys. Nuo metų pradžios dar 2 600 gyventojų pasirašė sutartis su pensijų kaupimo bendrovėmis, nors į kaupimą įtraukti nebuvo. Tuo pačiu laikotarpiu beveik 9 200 žmonių pateikė prašymus antros pakopos pensijų kaupimo sistemoje nedalyvauti.

Gyventojai, šiemet nusprendę nedalyvauti pensijų kaupime, ateityje vėl sulauks kvietimų tapti pensijų kaupimo dalyviais. Kas trejus metus, kol jiems 40 metų, šie gyventojai bus įtraukiami į kaupimą ir galės priimti sprendimą dalyvauti antros pakopos pensijų sistemoje, ar ne. Jie taip pat gali bet kada sudaryti sutartį su pasirinkta pensijų kaupimo bendrove.

Įmokos į pensijų kaupimo fondus už asmenis, kurie šiais metais įtraukti į pensijų kaupimo sistemą, bus pradėtos skaičiuoti nuo liepos 1 dienos, jeigu gyventojai patys nesudarė sutarties anksčiau.

Nuo šių metų liepos 1 d. įsigaliojus pensijų kaupimo įstatymo pakeitimams, pensijų anuitetus – stabilias periodines išmokas visą likusį gyvenimą – pensijų kaupime dalyvavusiems ir senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems gyventojams mokės „Sodra“.

Gyventojai galės pasirinkti pensijų anuiteto rūšį – standartinį pensijų anuitetas, standartinį anuitetą su garantuojamu mokėjimo laikotarpiu ir atidėtąjį pensijų anuitetą.

Artimiausiu metu „Sodra“ pristatys pensijų anuiteto dydžio skaičiuoklę. Gyventojams bus taip pat teikiama informacija ir konsultacijos dėl pensijų anuitetų rūšių, jų apskaičiavimo metodikos, prašymų pateikimo ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nutraukti

Banke pribure man kad labai gerai kaupti II pakopoj labai nenorejau sutikt bet ikalbejo galvojau "dzin parvarysiu namo ir per el bankininkyste viska atmesiu" taip taip ziuriu kad TIK iki birzelio falo galima buvo, na zodziu marketingas marketingas ir marketingas suknisti aferistai jie gauna % nuo kiekvieno durnelio kaip as dabar, o sustabdyti gali tik 12 menesiu ir tik karta per visa gyvenima, kur logika? KOKIA CIA NESAZININGA NESAMONE? KUR MUSU ISTATYMAI TEISES? AS NORIU ISEITI IS SITOS APGAULES IR LIETUVOS ISTATYMAI NELEIDZIA? Tas tam pamoka anas tam na zodziu ranka ranka plauna. Nebuvo ir nebus tos II pakopos pensiju nes net p.s. po apacia parasyta banko sutarty "bankas neisipareigoja moketi jei ivyks krize are fondas zlugs" - tai aisku kad jis zlugs - JIE TYCIA SUFALSIFIKUOS KAD JIS TIPO NEVA ZLUGO. Tuc tuojau turi buti sutvarkyta sita afera yra tik viena sodra kuri mokes ir viskas valstybes standartas. Beto skaitant supratau kad jei kaupi II pakopoj tai sodros pensija mazesne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS