„Sodros“ atstovė: dalyvauti pensijų kaupime šiemet atsisakė 38 tūkst. gyventojų | Diena.lt

„SODROS“ ATSTOVĖ: DALYVAUTI PENSIJŲ KAUPIME ŠIEMET ATSISAKĖ 38 TŪKST. GYVENTOJŲ

Iš 68 tūkst. į antros pakopos pensijų fondus šiemet įtrauktų gyventojų, 38 tūkst. atsisakė dalyvauti pensijų kaupime, sako „Sodros“ atstovė Malgožata Kozič.

„Kol kas pasitraukti nusprendė 38 tūkst. žmonių, paskutinėmis dienomis tas skaičius dar gali padidėti, tačiau tie žmonės, kurie apsisprendė nedalyvauti, šiais mėnesiais tiesiog greičiau priimdavo sprendimą“, – LRT radijui pirmadienį sakė M. Kozič.

„Tie žmonės, kurie galbūt yra nusprendę pasilikti antroje pakopoje ar dar svarsto pasirinkti kitą fondą nei automatiškai siūloma, jie dar galbūt taip pat sprendimus taip pat priims paskutinėmis dienomis, o jeigu sutinka su automatiškai pasiūlytu fondu, tai nieko jiems daryti nereikia, tad tas skaičius įsitraukusių paaiškės tik liepos pirmomis dienomis, kai bus automatinis įtraukimas baigtas“, – pridūrė ji.

Pensijų kaupimo įstatymas numato, kad žmonės įtraukiami į kaupimą kas trejus metus, kol jiems sukaks 40 metų. Šiemet į kaupimą pakartotinai įtraukti 2020 metais jame nepanorę dalyvauti gyventojai.

Į kaupimą automatiškai įtraukti žmonės gali atsisakyti dalyvauti pensijų kaupime – apie tai jie turi pranešti „Sodrai“ iki liepos. Nepranešę apie atsisakymą dalyvauti pensijų kaupime gyventojai nuo liepos automatiškai taps jo dalyviais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS