„Sodros“ vadovė: pensijoms skiriama BVP dalis kitąmet didėja | Diena.lt

„SODROS“ VADOVĖ: PENSIJOMS SKIRIAMA BVP DALIS KITĄMET DIDĖJA

2021 metais pensijoms bus skiriama didesnė bendrojo vidaus produkto (BVP) dalis, sako „Sodros“ vadovė. Julita Varanauskienė, be to, teigia, kad kitąmet sumažės pensijų gavėjų.

„Kitais metais gavėjų skaičius 0,4 proc. mažės. Pasitraukė daugiau pensininkų nei sulaukiame naujų. Tam įtakos turi pensinio amžiaus ir būtinojo stažo ilginimas ir vėlinimas“, – pristatydama 2021 metų „Sodros“ biudžetą Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete teigė J. Varanauskienė. 

Pasak jos, 2021-aisiais pensijoms bus skiriama apie 7,4 proc. BVP.  

„Per mūsų biudžetą perskirstoma BVP dalis pensijoms didėja kitąmet ir prognozuojama, kad jau pasieks 7,4 proc.“, – tvirtino „Sodros“ vadovė.

J. Varanauskienės teigimu, Europos Sąjungoje (ES) rodiklio vidurkis siekia apie 10 proc., bet, pasak jos, kai kuriose šalyse pensijos yra apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu.

„Sodros“ vadovės teigimu, kitais metais išlaidos pensijoms sieks daugiau negu 3,7 mlrd. eurų. Vidutinė pensija turintiems būtiną darbo stažą didės 30 eurų (7,5 proc.) iki 429 eurų.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį dar kartą pakartojo siekį sparčiau didinti pensijas.

„Pensijos turi būti didinamos sparčiau, kad jų lygis atitiktų Vakarų Europos standartus, todėl teikiau ir ateityje teiksiu būtinus įstatymų pakeitimus“, – spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Prezidentas anksčiau yra teigęs, kad pensijos kitąmet turėtų didėti ne 7 proc., kaip siūloma biudžeto  projekte, o 9 procentais.

Planuojamos „Sodros“ biudžeto kitų metų pajamos yra 5,063 mlrd. eurų, išlaidos – 5,002 mlrd. eurų, arba atitinkamai 3,2 proc. ir 3,8 proc. didesnės nei laukiama 2020 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis...

kovidas rulit... kiek numirė vargšų pensininkų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS