Sodybų bumas Lietuvoje slopsta: vieni pirko už 10 tūkst. eurų, kiti – už milijoną | Diena.lt

SODYBŲ BUMAS LIETUVOJE SLOPSTA: VIENI PIRKO UŽ 10 TŪKST. EURŲ, KITI – UŽ MILIJONĄ

  • 4

Kaimo iš lietuvio neatimsi. Sodybos ir toliau graibstomos, bet daugėja ir tokių tautiečių, kurie skuba jomis atsikratyti, mat per pandemiją įsigiję didžiulius plotus dabar jais neišgali pasirūpinti. Plačiau apie tai LNK reportaže pasakojo NT ekspertė Rima Okon.

– Ką lietuviai veikia su tomis sodybomis?

– Vieni neįsivertino savo pajėgumų ir svarsto pardavimą. Bet ieškančių ir perkančių vis dar yra. Priklauso, ką žmogus veiks toje sodyboje. Ar jis atvažiuos tik kelis savaitgalius per metus, ar įsivertinęs savo jėgas bandys kažką gražaus sukurti.

– Kur lietuviai nori įsirengti savo sodybas? Gal perka senas sodybas ir jas renovuoja?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Įvairiai. Labai daug ieškoma sklypų prie miško ir ežero arba prie miško ir kokio upelio. Tai įprasta lietuviams, kad norisi gamtos, o ne plyno lauko. Ne visi yra pasiryžę tą plyną lauką paversti kažkuo gražiu.

– Apie kokias kainas mes kalbame sklypui prie miško ar upelio?

– Yra skelbimų, kur galima įsigyti sodybą netgi iki 10 tūkst. eurų, bet reikia žiūrėti, ar tai tik pavadinimas namuko, kodėl tai yra tik 10 tūkst. Arba tai yra labai toli, arba tai tik sugriuvęs namelis, arba abu kartu. O plotų, kurių vertė virš milijono, irgi yra. Priklauso nuo poreikių. Vieniems užtenka pilnai šešių arų savoms daržovėms užsiauginti, kitam žmogui visai ko kito reikia. Žmogus pats turi apsispręsti, ko jis nori.

– Ar nėra taip, kad atvažiuoja žmogus, pasižiūri, graži gamta, paukščiai čiulba, sodybą galime paversti savo pasakų nameliu ir suveikia emocijos?

Sunku tikėtis, kad kažką labai daug pavyktų iš to užsidirbti.

– Mes esame žmonės, o ne robotai. Mums atrodo, kad mes sveiku protu vadovaujamės. Bet labai dažnai viską nulemia emocija.

– Jei lietuviai įsigijo sodybas per pandemiją. Ar jų kainos kyla?

– Kainos nebekyla, nes pandemija baigėsi. Jei žmogus galvoja, kad nusipirks, ten dirbs ir paskui parduos ženkliai brangiau ir kažką užsidirbs, tai gal ir galima. Nekilnojamas turtas turi būti prižiūrėtas. Sunku tikėtis, kad kažką labai daug pavyktų iš to užsidirbti.

– Mūsų tautiečiai į tai žiūri ne kaip į investiciją, o į kaip savo būstą.

– Investicija yra dėl to, kad liks vaikams, anūkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Linketojas sekmes

Sekmes saugant savo sodybas.

Sodybos

isigyjimas yra labai teisingas ir prasmingas.Tik kaimo sodyboje gali atgaivinti savo siela ir sirdi.Greitu laiku tuose miestu skruzdalynuose vasara nebus ka veikti.

Jei pirko

"ant imones" - tikiu,kad ir uz milijona! Ten gi ir degalus be PVM pilasi 50 masinu,nors imone teturi tik 5.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS