Spėjama, kad kitais metais Lietuvoje bus išasfaltuota mažiau žvyrkelių nei planuota | Diena.lt

SPĖJAMA, KAD KITAIS METAIS LIETUVOJE BUS IŠASFALTUOTA MAŽIAU ŽVYRKELIŲ NEI PLANUOTA

  • 3

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) šiuo metu jau yra pasirašiusi sutartis arba vykdo viešųjų pirkimų procedūras. Jų metu vertinami 2020 metams skirtos sumos valstybinės reikšmės keliams administruoti, tiesti ir prižiūrėti pasiūlymai.

Šių metų gruodžio 16 dienos duomenimis, minėta suma siekia 313,7 mln. eurų. O bendra pasirašyta sutarčių vertė – 276 mln. eurų. Kaip teigiama LAKD pranešime spaudai, iš viso rengiamasi pasirašyti sutarčių už 37,7 mln. eurų.

2020 metams esą numatoma užšaldyti 138,7 mln. eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP), todėl LAKD yra priversta stabdyti viešųjų pirkimų procedūras už maždaug 40 mln. eurų ir neinicijuoti naujų pirkimų ateinančiais metais.

Remiantis preliminariais skaičiavimais, skelbia LAKD, dėl visų 2020 metams užšaldytų lėšų, Lietuvoje kitais metais bus išasfaltuota apie 230 km mažiau žvyrkelių nei planuota.

Tuo tarpu, ankstesniuose planuose esą buvo numatyta, kad LAKD biudžetas sieks 347,1 mln. eurų. Pastarosios lėšos ketintos gauti iš KPPP (307,1 mln. eurų) ir Europos Sąjungos investicijų (40 mln. eurų).

Tačiau šių metų gruodžio 16 dieną paaiškėjo, kad skirta suma yra sumažinta  iki 138,7 mln. eurų, dalį lėšų užšaldant.

Pateiktais duomenimis, LAKD biudžetas 2020 metams – 306,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SKVERNELLIU TAIUŽTEKO LEŠŲ NUSITIESTI KELIA UŽ MŪSŲ PINIGUS O KITIEMS TAI ŠPYGA LAUKIT DURNIAI SEKANČIUOSE RINKIMUOSE MANAU IŠNYKS VALSTIEČIU PARTIJA IR TOS GEROVĖS VALSTYBES KŪREJAI KURIE PARODE TIKRA VALDYMA PAGAL GYVULIŲ ŪKI

Anonimas

Anonimas

vo MARKYZAS prisisiko o saukti dar moka .NEILGAI !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS