Sprendimas dėl Visagino atominės elektrinės – kitais metais | Diena.lt

SPRENDIMAS DĖL VISAGINO ATOMINĖS ELEKTRINĖS – KITAIS METAIS

  • 3

Kelerius metus Visagino atominės elektrinės (VAE) projektą gerinanti Vyriausybė vis dar nežino, ar Lietuvoje iškils nauja jėgainė. Iki metų pabaigos tikimasi sulaukti Estijos ir Latvijos atsakymo, o kitais metais priimti galutinį sprendimą, rašo "Lietuvos žinios".

"Partnerių atsakymo tikimės iki metų pabaigos, o kitąmet bus galima priimti galutinį sprendimą", - dienraščiui sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Energetikos ministro Roko Masiulio teigimu, prieš apsisprendžiant dėl VAE statybų taip pat reikia įvertinti situaciją energetikos sektoriuje ir visus vykstančius pokyčius, nes vienas svarbių ir domėn imtinų pasikeitimų - kitų metų pradžioje pradėsiančios veikti elektros jungtys su Švedija ir Lenkija, jos darys didelę įtaką rinkai.

Seimo Energetikos komisijos pirmininkas "darbietis" Ričardas Sargūnas sutinka, kad VAE projekto sąlygų keitimas, derybos su regioniniais partneriais užsitęsė per ilgai: "Tai, kad klausimas užvilkintas, - akivaizdu".

R. Sargūnas nesiima spręsti, ar kitąmet iki Seimo rinkimų sulauksime galutinio "taip" arba "ne" dėl VAE projekto. R. Sargūno nuomone, dabartinėje situacijoje Lietuvai naujos atominės elektrinės nereikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sp

Turėjom elektrinę, kuri gamino pigiausią elektrą, bet vartotojai mokėjo už elektrą daugiau negu kaimyninės šalys. Turime dujų terminalą ir brangiausias dujas. Tas pat bus ir su nauja elektrine.

elektrine

gaminanti elektra kurios savikaina virsija rinkos kaina visiskai nereikalinga

geriausia

Savo nieko neturėti o nosį pakabinus žiūrėti gal kas numes kokių atliekų. O kam čia tas turtas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS