Vyriausybė nusprendė nesvarstyti tryliktos pensijos | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ NUSPRENDĖ NESVARSTYTI TRYLIKTOS PENSIJOS

  • 86

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nesvarstyti siūlymo kartą per metus mokėti 200 eurų vadinamąją tryliktą pensiją. Šią idėją kritikuoja naują Vyriausybę formuojantys centro dešinieji ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Siūloma nesvarstyti šiandien“, – posėdyje sakė kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis. 

Išvadą Seimui turinčiam pateikti ministrų kabinetui Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlė iš esmės pritarti buvusių Seimo narių Vandos Kravčionok ir Zbignevo Jedinskio siūlymui mokėti 13-tą pensiją, tačiau ją diferencijuoti pagal pajamas, nes apie 90 tūkst. žmonių gauna papildomas išmokas – valstybines pensijas, rentas (vidutiniškai nuo 63 iki 1306 eurų).

Ministerija taip pat siūlė kitokių pataisymų, pavyzdžiui, pensiją numatyti naujame, ne gegužę priimtame Vienkartinės išmokos socialinio draudimo pensijų ir šalpos išmokų gavėjams įstatyme, ir jį svarstyti kartu su 2022 metų valstybės biudžetu, nes tam reikės apie 180 mln. eurų.

Kadenciją baigiantis socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis yra sakęs, kad sprendimą dėl tryliktos pensijos įteisinimo turėtų priimti naujas Seimas.

Laikinasis finansų ministras Vilius Šapoka anksčiau perspėjo, kad 13-ai pensijai kitąmet reikėtų iki 200 mln. eurų, o valstybė dabartinėje situacijoje turi vengti papildomų ilgalaikių finansinių įsipareigojimų.

Tuometinė opozicija tryliktos pensijos idėją vadino rinkiminių triuku. Prezidentas Gitanas Nausėda tryliktąją pensiją vadino netvariu sprendimu.

Seimas spalį pradėjo svarstyti, ar įteisinti tryliktą pensiją ir ketino svarstyti pataisas lapkričio 10-ąją, tačiau buvo paprašyta Vyriausybės išvados. 

Rašyti komentarą
Komentarai (86)

Anonimui

jei esi Lietuvos liaudis, tai apdergei ir pats save. Šiaip,dergti ant tos šalies, kur gyvena yra vienos tautos išskirtinis bruožas. Tada koks tavo reikalas, kas čia vyksta. Pasiskiepyk "sputniku".

Atsakas anonimui

Matyt esi" sąžiningasis":verslininkas , kad taip kalbi , kiaulės snukis paraudęs

Anonimui

Na, išsivėmei ant savo Tautos? Pasitenkinai? Kas dar?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS