Stabilus darbas lietuviams svarbiau už patrauklią algą | Diena.lt

STABILUS DARBAS LIETUVIAMS SVARBIAU UŽ PATRAUKLIĄ ALGĄ

  • 1

Iš Baltijos šalių esame labiausiai motyvuoti dirbti. Lietuvis darbe jaučiasi puikiai, jei dirbti įdomu, darbovietė finansiškai stabili, o santykiai su viršininku yra geri. Patrauklus atlyginimas – tik šeštoje vietoje.

Tokias išvadas pateikia specialistų paieškos portalas cvmarket.lt, apibendrindamas tarptautinio tyrimo „Decoding Global Talent“ duomenis.

„Kiek netikėtai lietuviai pagal motyvaciją darbui aplenkė estus, - sako cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, -  Estijoje priskaičiuojama bene mažiausiai motyvuotų darbuotojų pasaulyje. Tarptautinio tyrimo „Decoding Global Talent“ duomenimis pakankamai skatinami dirbti  jaučiasi 69 proc. estų. Europoje prasčiau atrodo tik slovakai (63 proc.) ir vengrai (62 proc.). Lietuvoje ir Latvijoje motyvuotų darbuotojų – apie 77 proc. Kaimyninėse Rusijoje bei Baltarusijoje pakankamą motyvaciją darbui jaučia 71 proc. dirbančiųjų. Užtat Lenkijoje tinkamai motyvuojami dirbti sakosi net 87 proc. darbuotojų. Tačiau lenkams vis dar toloka iki pasaulio rekordininkų Filipinų (96 proc.), Izraelio (93 proc.) ar JAV (92 proc.).“

Kaip parodė tyrimas, lietuviai, vertindami savo darbo vietą, visų pirma stengiasi atsakyti į tokius klausimus: Ar mano darbas įdomus? Ar mano darbdavys finansiškai stabilus? Ar mano santykiai su viršininku yra geri? Lietuviui tai svarbiau nei teigiami santykiai su kolegomis (4 vieta), atlikto darbo įvertinimas (5), ar patrauklus fiksuotas atlyginimas (6), mokymo ir karjeros galimybės (7).  O darbo ir asmeninio gyvenimo suderinimas, darbdavio reputacija, darbo saugumas atsidūrė dar žemesnėse prioritetų sąrašo pozicijose.

Latviams ir estams pats svarbiausias dalykas – darbovietės finansinis stabilumas. Darbo įdomumas - tik septintoje vietoje.  Antroje vietoje Latvijoje - patrauklus fiksuotas atlyginimas, o Estijoje – geri santykiai su kolegomis. Beje, latviai šį veiksnį stato į trečią vietą. O estai trečiojoje vietoje įkurdino darbo saugumą. Finansinis stabilumas svarbiausias ir rusams, kurie tik po jo rikiuoja įdomų darbo pobūdį bei patrauklią fiksuotą algą.

„Pasauliniame darbovietės privalumų TOP10  pirmąsias dešimtuko vietas užima teisingas atlikto darbo įvertinimas, geri santykiai su kolegomis ir tinkamas darbo bei asmeninio gyvenimo suderinimas. Be to, pasauliniame dešimtuke vietą surado ir įmonės vertybės, kurių nepaminėjo nė vienos Baltijos šalies dirbantieji,“ - sako cvmarket.lt atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tikrai

lietuvis gali dirbti ir už dyka,kam jam pinigai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS