Statybininkų protestas tikslo nepasiekė: biudžete lėšų nenumatyta | Diena.lt

STATYBININKŲ PROTESTAS TIKSLO NEPASIEKĖ: BIUDŽETE LĖŠŲ NENUMATYTA

  • 2

Lietuvos statybininkų asociacijos prezidento Daliaus Gedvilo teigimu, patikslintame šių metų biudžete lėšų valstybinių projektų statybų kainų indeksavimui numatyta nebus, antradienį rašo portalas 15min.lt.

Gavau atsakymą, kad kol kas projekte jokių pakeitimų nėra.

„Turėjome trumpų susitikimų su Seimo nariais ir juose buvo klausiama, ar patikslintame biudžeto projekte numatyta valstybės investicijų programos korektūra, lėšos pabrangimui kompensuoti. Tai gavau atsakymą, kad kol kas projekte jokių pakeitimų nėra“, – 15min.lt sakė D.Gedvilas.

Seimas patikslintą šių metų biudžetą ketina priimti antradienį.

Praėjusį penktadienį statybų verslo atstovai surengė protesto akciją, o Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Statybininkų asociacijos vadovai pareiškė stabdysiantys valstybinių projektų statybas ir nebedalyvausiantys viešuosiuose pirkimuose, jei valstybė artimiausiu neras sprendimo, kaip indeksuoti didėjančias statybų kainas.

Vis dėlto D. Gedvilas teigia, kad po akcijos praėjo dar per mažai laiko – sprendimų, anot jo, galbūt galima tikėtis šios savaitės pabaigoje.

Statybininkai teigia, kad smarkiai išaugus statybinių medžiagų kainoms, prieš kelerius metus sudarytos sutartys dėl viešųjų objektų statybos nebeatitinka realybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

B.Y.B.Y.S jums moliai i s.u.b.i.n.e. lan,d.z.ber.gis su lib e.ras.t.a.is ir pi.de.ra.s.tais patys pabaigs tas statybas. Arba c,ha.ho.l.u nac.i.kai uz barsciu bliuda. Nepatinka, - NEZDINKITES is LIETUVOS.

Evka

Būtų labai logiška pateikti naujas sąmatas ir pabaigti darbus ten, kur baigiasi pinigai. Tegul pasibaigia patys biurokratai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS