Steigiamas nelegalaus darbo centras: spręs darbdavių piktnaudžiavimo problemas | Diena.lt

STEIGIAMAS NELEGALAUS DARBO CENTRAS: SPRĘS DARBDAVIŲ PIKTNAUDŽIAVIMO PROBLEMAS

  • 7

Vilniuje steigiamas Tarpinstitucinio bendradarbiavimo centras, kuris padės spręsti su nelegaliu darbu susijusius pažeidimus, piktnaudžiavimo užsieniečių įdarbinimu ir kitus klausimus, pirmadienį pranešė Valstybinė darbo inspekcija (VDI).

Centras veiklą pradės vasario 1 dieną, jo darbą koordinuos VDI, vadovaus inspekcijos paskirtas vadovas.

Kaip skelbiama inspekcijos pranešime, centras steigiamas siekiant optimizuoti darbą ir operatyviau išaiškinti su nelegaliu, nedeklaruotu, priverstiniu darbu susijusius teisės aktų pažeidimus, taip pat užsieniečių įdarbinimo bei įvairius kitus piktnaudžiavimus, kuriais siekiama išvengti su darbo santykiais susijusių mokesčių ir įmokų mokėjimo.

Pasak VDI, centras taip pat sieks apsaugoti darbuotojus nuo darbdavių daromų pažeidimų jų atžvilgiu.

Centras steigiamas VDI, Valstybinės mokesčių inspekcijos, „Sodros“, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Policijos departamento ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos iniciatyva.

„Visos nurodytos institucijos bus bendrai atsakingos už nustatytų tikslų įgyvendinimą ir vienodai sieks bendro rezultato – išaiškinti, nustatyti ir mažinti nelegalaus darbo ir kitų šešėlinės ekonomikos apraiškų darbo rinkoje mastą. Centras pats planuos ir įgyvendins tam reikalingas priemones bei taikys atitinkamas sankcijas už šiuos pažeidimus“, – rašoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

o kas finansuos sita ,,kontorele''? mokesciu moketojai?

Ves cia

nelegalus is ciurkistano,ka seniai jau daro "profsajungu pirmininkai",tiekdami vergus i musu darbus,po ju "teisiu gynimo" priedanga!

Kysius

rinks,kaip visos inspekcijos ir tarnybos - ir tiek.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS