Stipriųjų gėrimų parduota 1 mln. litrų mažiau | Diena.lt

STIPRIŲJŲ GĖRIMŲ PARDUOTA 1 MLN. LITRŲ MAŽIAU

Šalyje stipriųjų gėrimų balandį buvo realizuota 1 mln. litrų mažiau, praneša Legalaus verslo aljansas (LVA).

„Šių metų balandį iš akcizinių sandėlių į Lietuvos rinką buvo išvežta apie 1,2 mln. litrų stipriųjų gėrimų, o 2018-aisiais per balandį jų buvo realizuota apie 2,2 mln. litrų. Tuo metu mažmeninėje rinkoje po kovo 1 dienos juntamas 10–15 proc. stipriųjų gėrimų pardavimų sumažėjimas“, - pranešime teigia LVA vadovas Romas Apulskis.

Pasak jo, tai lemia sprendimas 10 procentų didinti akcizus stipriesiems gėrimams.

Kaip nurodo LVA, mažiausiai apmokestintas išlieka alus – 7,11 cento už alkoholio procentą litre. Tuo metu vynas apmokestintas dvigubai didesniu akcizu (apie 14 centų už procentą litre). Daugiausiai apmokestinti stiprieji gėrimai – 18,32 cento už procentą litre, t. y. jiems taikomas beveik tris kartus didesnis akcizas negu alui.

Akcizų tarifai etilo alkoholiui ir alkoholiniams gėrimams buvo didinami kasmet ketverius metus iš eilės nuo 2014 metų. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, per ketverius metus vyno ir kitų fermentuotų gėrimų rinka susitraukė apie 30 proc., tarpinių produktų - 68 proc., alaus - 17 proc., etilo alkoholio - 4 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Siaubas,

tragedija, reikia kažką daryti, nu,...

Ozys&Ozesnis

Nu taip zinoma, nes 2 milijonai litru buvo ivezta is Lenkijos. Zinoma, kad buvo ivezta ne 1 milijonas , o du milijonai nes zmones pirkosi juodai dienai

Anonimas

Lietuvos parduotuvese parduota maziau.Bet atveztos ir kontrabandines bei samanes dar isgerta daugiau.Nereikia maitinti nesamonem zmoniu.Mes ne visi kvailiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS