Susitarta dėl 2016 metų pakuočių tvarkymo | Diena.lt

SUSITARTA DĖL 2016 METŲ PAKUOČIŲ TVARKYMO

  • 2

Gamintojų ir importuotojų nerimas dėl kitąmet smarkiai kilsiančių pakuotės atliekų tvarkymo užduočių sklaidosi - Aplinkos ministerija teigia, kad pavyko rasti kompromisą, tad produkcijos brangimo vartotojams bus išvengta, rašo "Verslo žinios".

"Dėl pakuočių užduočių kitiems metams pavyko pasiekti bendrą sutarimą su gamintojais ir importuotojais. Pasirinkome tokį variantą, kad 2016 metais numatomas užduočių kėlimas nebūtų finansiškai skausmingas verslui ir būtų išvengta produkcijos brangimo vartotojams", - Druskininkuose prasidėjusioje konferencijoje "Atliekų tvarkymas 2015"paskelbė Aplinkos ministerijos Atliekų departamento direktorius Dalius Krinickas, pasak kurio, jau spalį turėtų būti patvirtintas Vyriausybės nutarimo projektas, kad į užstato sistemą nepatenkančių plastiko pakuočių tvarkymo užduotis kitąmet didės 20 proc., medinės pakuotės užduotis kils 35 proc. Užduotį dėl stiklo pakuotės žadama sumažinti 5 proc., todėl įmonėms kitąmet pakuotės mokesčio už stiklą mokėti, tikėtina, jau nebereikės, nes bendrovės pajėgs sutvarkyti reikiamą kiekį stiklo atliekų.

Skardinei ir PET pakuotei, kuri nuo kitų metų vasario pateks į užstato sistemą, 2016 metams numatoma gan maža tvarkymo užduotis - 55 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietis

Į produkto tainą ieina pskuotės kainos dalis žmogus pirkdamas gėrymus vėl moka už ją.Padkiau surinkimo bankomatuose priima ir atgauni centus,kuriuos sumokėjai,tačiau ne grynais o čekiu.Žinote ,vaikų žaidimas,arba bomžų.Nusibodo tie popirgaliai,manau neturi priskaičiuoti atskirai pakuotės kainos pirkėjui.

Pilietis

Turėtų savo produkto pokuotėm pasirūpinti gamintojai o ne pirkėjai.Prekės kainoje yra iskaičiuota pakuotės kainos dalis ir jos utilizavimas.Todėl pakuotes privalo nemokamai susirinkti ir išsivežti gamintojas.Kokiu būdu,tai jų reikalas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS