Sutrikus Registrų centro darbui paslaugų neteikė notarai | Diena.lt

SUTRIKUS REGISTRŲ CENTRO DARBUI PASLAUGŲ NETEIKĖ NOTARAI

Ketvirtadienį strigus Registrų centro darbui visoje Lietuvoje paslaugų negalėjo teikti notarai.

Kaip pranešė Lietuvos notarų rūmai, jie negalėjo atlikti jokių veiksmų, nes sutriko Registrų centro valdomų registrų veikla.

„Po Naujųjų metų savaitgalį trukusių pertvarkymų ir atnaujinimų diegimų hipotekos registre darbas pastarosiomis dienomis buvo apsunkintas, sistemos nuolat strigo, o šiandien apie 12 valandą Registrų centro veikla visiškai sutriko“, – sako Lietuvos notarų rūmų prezidentas Marius Stračkaitis.

Pasak pranešimo, iš visos Lietuvos buvo gaunami notarų skundai, kad neįmanoma naudotis jokiomis Registrų centro paslaugomis.

„Jau dukart atsiprašinėjome klientų, kad dėl Registrų centro dvi darbo dienas negalėjome atlikti hipotekos sandorių, o dabar apskritai negalime priimti klientų. Tokia padėtis yra nepateisinama“, – sako M. Stračkaitis.

Registrų centras pranešė, kad jo veikla sutriko JAV programinės įrangos gamintojai „Microsoft“ galimai nekokybiškai atnaujinus programinę įrangą.

Anot pranešimo, buvo negalima prisijungti prie savitarnos sistemos, neveikė internetinės svetainės, įspėta apie galimus trikdžius naudojantis kitomis elektroninėmis paslaugomis, buvo sutrikęs ir klientų aptarnavimas jo padaliniuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha

Registrų centras ir notarai - dar pusė bėdos... Ot kai "užlūš" (gal net tikslingai ir visi vienu metu) bankų serveriai, tada tai pakikensim! Ne šiaip sau visus priverstinai į bankus suvarė...

senis jonas

didele premija-ilgai gers

SUSIJUSIOS NAUJIENOS