Švedijoje mirčių nuo koronaviruso skaičius perkopė 3 tūkst. | Diena.lt

ŠVEDIJOJE MIRČIŲ NUO KORONAVIRUSO SKAIČIUS PERKOPĖ 3 TŪKST.

Švelnesnius reikalavimus socialinės distancijos užtikrinimui nei kaimynės kelianti Švedija ketvirtadienį pranešė apie daugiau nei 3 tūkst. registruotų mirties nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų.

Švedijos visuomenės sveikatos agentūra pranešė registravusi 24 623 patvirtintus koronaviruso atvejus ir 3 040 mirčių maždaug 10,3 mln. gyventojų turinčioje valstybėje.

Tačiau šalies pareigūnai gina savo sprendimą neįvesti griežtų karantino priemonių sakydami, kad Švedijos sveikatos apsaugos sistema dar nėra panaudojusi visų savo pajėgumų.

„Kreivės rodo, kad mes didžiąja dalimi sėkmingai kontroliuojame protrūkį, neleisdami jam išeiti iš sveikatos apsaugos sistemos pajėgumų ribų“, – žurnalistams sakė vyriausiasis epidemiologas Andersas Tegnellis (Andersas Tegnelis).

Švedija neįvedė griežtų karantino priemonių, kokių ėmėsi kitos Europos šalys, bet paragino gyventojus prisiimti atsakomybę ir laikytis oficialių rekomendacijų.

Į mokyklas galėjo vaikščioti mokiniai iki 16 metų, kavinės, barai, restoranai ir verslai nebuvo uždaryti, tik gyventojai buvo raginami laikytis socialinio atstumo. 

Ši strategija sulaukė tam tikros kritikos užsienyje ir pačioje Švedijoje, kadangi šalies mirtingumo rodikliai gerokai aplenkė kaimynines Skandinavijos šalis, kurios ėmėsi griežtesnių izoliavimo priemonių.

Remiantis svetainėje „Worldometer“ skelbiamais duomenimis, mirtingumas nuo koronaviruso Švedijoje siekia 301 mirties atvejį vienam milijonui šalies gyventojų. Jis yra gerokai didesnis nei Norvegijoje, Danijoje ir Suomijoje, kur vienam milijonui gyventojų atitinkamai teko 40, 87 ir 46 mirties atvejai.

Tačiau jis vis dar yra mažesnis nei Jungtinėje Karalystėje (443), Italijoje (491) ir Ispanijoje (558).

Švedijos pareigūnai tvirtina, kad jų strategija ilgainiui turi pasiteisinti, ir atsisako trumpalaikių karantino priemonių, kurios, pasak jų, yra per mažai efektyvios, kad pateisintų jų neigiamą poveikį visuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Panašu i vokiečius

Per antra pasaulinį, išmarins visus silpnesnius ir laimingi gyvens, baisu

juk

tai tokie pat kapitalistai kaip ir kitur vakaruose tai neiteisinta autonazija ir jems dzin kad tevai mirsta o ateis laikas ir su jais ta pati atliks vaikuciai kapitalsocializmas be sazines ir meiles artimui ko noret juk norvegai irgi dar /geresni/ su savo/ berneverner grobikais vaiku kur si /firma/ nezinia kokis salies ir kur iteisinta nes tai VP kaip pas mus vaiku grobimas ?...

Kęstas

Kodėl Švedijoje didelis mirtingumas nuo koronaviruso? Nes yra daug viruso nešiotojų, kurie neturi jokių Covid simptomų. Toks atvejis aptiktas ir Lietuvoje. „Išsiaiškintas atvejis profilaktinio tyrimo metu, ligos simptomų ji neturi, vykdoma epidemiologinė diagnostika, ji pradėta šiandien ryte“, – spaudos konferencijoje Seime sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė." Švedijoje vykstančias nekaltų žmonių masines mirtis galima sustabdyti dviem būdais: lietuvišku - įvesti visuotinį karantiną, arba Pietų Korėjos - daugumą testuoti, išaiškinti visus viruso nešiotojus ir izoliuoti visus jų kontaktus. Abu būdai kainuoja. Nieko nedaryti, kaip švedai, irgi rizikinga, nes švedai palaipsniui tampa viso pasaulio pajuokos objektu. Tai vadinama reputacija. Tai irgi kainuoja. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS