Šventėms lietuviai pinigų negailėjo: šlavė prekes nebežiūrėdami į kainas | Diena.lt

ŠVENTĖMS LIETUVIAI PINIGŲ NEGAILĖJO: ŠLAVĖ PREKES NEBEŽIŪRĖDAMI Į KAINAS

  • 3

Psichologai atskleidžia, kokius triukus naudoja prekybininkai, skatindami žmones pirkti.

Didžiulės spūstys prie prekybos centrų sostinėje driekėsi prieš didžiąsias metų šventes. Paskutinėmis dienomis į prekyvietes suplūdę vilniečiai šlavė prekes jau net nežiūrėdami į kainas, informuoja LNK žinių tarnyba.

„Dabar kai paskutinėm dienom renkuosi, tai jau į kainą nebežiūriu, nes sudėtinga kažką ir rasti, jau viskas išpirkta, ypatingai vaikams“, – žurnalistams kalbėjo paskutinėmis dienomis dovanas „medžiojusi“ vilnietė.

Specialistai jau metai iš metų stebi tendencijas, kiek pinigų šventėms išleidžia tautiečiai. Sako, kad šiemet išleidžiamos panašios sumos kaip ir pernai.

„Didžioji dauguma lietuvių sako, kad dovanoms šiemet skirs nuo 50 iki 200 eurų. Bet kokiu atveju nemaža dalis, maždaug 5 proc., sako, kad nepagailės ir 300, ir 400 eurų“, – sako „Swedbank“ instituto vadovė Jūratė Cvilikienė.

Kad žmonės pinigų nepagailėtų stengiasi ir prekybininkai. Anot psichologų, graži pakuotė, ribotas įsigijimo laikas, didelės nuolaidos – tai rinkodaros triukai, kurie skatina pirkti daugiau, bet nebūtinai tai, ko reikia.

„Kartais žmonės sako, tiesiog nupirksiu kažką pigiau ir padovanosiu. Kartais pas žmones yra toks tikslas dovanoti, kad tik kažką padovanoti. Paėmiau penkias prekes, na, ir išdovanosiu, nes buvo pigiau, ir žmogus galvoja – va kaip pasisekė, gavau mažesne kaina“, – apie per šventes išleidžiamus pinigus kalbėjo gydytojas psichoterapeutas Dainius Jakučionis.

Plačiau apie šventėms išleistus pinigus – reportaže:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

JONAS

O kiek milijonu euru lietuviai palieka Lenkijoje, kur nera to ka darosi Lietuvoje.

Senolis

Nu pensinykai neslave prekiu ,o pirko tik minimuma! Dujos ,elektra atims tai kas liko nuo mazos pensijeles! Dirbantys ,valdininkaujantys gali sau leisti pirkti kiek ir ka nori,bet ne SENJORAS! Su Sv. Kaledomis!

By. Rka deėjęs

O po svenciu APSIMYZE vaikscios del PAŠALPU UZ SILDYMA ar pabrangusia SALIARKA :-))))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS