Šventiniu laikotarpiu – griežtesnė keliaujančių tolimais traukinių ir autobusų maršrutais kontrolė | Diena.lt

ŠVENTINIU LAIKOTARPIU – GRIEŽTESNĖ KELIAUJANČIŲ TOLIMAIS TRAUKINIŲ IR AUTOBUSŲ MARŠRUTAIS KONTROLĖ

Artėjančių švenčių laikotarpiu, iki balandžio 6 dienos, bus griežčiau kontroliuojamas keleivių, vykstančių traukiniais ir reguliarių maršrutų autobusais, kelionės pagrįstumas, jei keliaujant bus kertamos savivaldybių ribos, įspėja Susisiekimo ministerija. Ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo pavedimu atliekant šią kontrolę taip pat dalyvaus ir Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) pareigūnai.

„Primename, kad saugantis COVID-19 viruso plitimo, šventiniu laikotarpiu galima vykti tik į būtinas keliones, o ketinant kirsti savivaldybių ribą, privaloma su savimi turėti kelionės būtinybę pagrindžiantį dokumentą. Traukiniuose, tolimojo susisiekimo autobusuose ir stotyse bus vykdoma sugriežtinta kontrolė. Prašome gyventojus elgtis atsakingai, atsisakyti nebūtinų kelionių ir laikytis visų nustatytų judėjimo reikalavimų“, – sako Susisiekimo ministerijos kancleris Ramūnas Dilba.

Sustiprintos patikros, kaip teigiama ministerijos pranešime, numatomos visą šventinį savaitgalį. Be policijos, patikrinimus papildomai atliks LTSA pareigūnai ir keleivių vežėjai.

Susisiekimo ministerija primena, kad keliauti tolimesniais maršrutais galima tik tuomet, jei vykstama į savo gyvenamosios vietos savivaldybę arba į darbą kitoje savivaldybėje, jei kitoje savivaldybėje turima nuosavybės teise priklausančio turto, dėl artimųjų netekties, medicinos paslaugų arba vykstant į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančias oro uostus, jūrų uostą ar stotis.

Keliaujant su savimi reikia turėti kelionės būtinybę pagrindžiantį dokumentą arba jo nuotrauką telefone. Tai gali būti, pavyzdžiui, nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentai, gyvenamosios vietos deklaracija ar siuntimas pas gydytoją. Nepateikus tokio dokumento patikrą atliekančiam pareigūnui, gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS