A. Sysas nepatenkintas darbo grupės siūlymais dėl algų viešajame sektoriuje | Diena.lt

A. SYSAS NEPATENKINTAS DARBO GRUPĖS SIŪLYMAIS DĖL ALGŲ VIEŠAJAME SEKTORIUJE

Seime ketvirtadienį vyks Socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūno pavaduotojo Algirdo Syso spaudos konferencija, skirta viešojo sektoriaus algų krizei. Kaip Eltai sakė LSDP frakcijos Seime atstovė spaudai Irmina Frolova-Milašienė, A. Sysas nėra patenkintas pernai sukurtos darbo grupės dėl viešojo sektoriaus darbuotojų algų didinimo siūlymais gelbėti viešąjį sektorių.

„A. Sysas yra įtraukas į grupę, kurią Vyriausybė sudarė dėl viešojo sektoriaus atlyginimų ir situacijos viešajame sektoriuje po mokytojų streikų. Jie kalba apie visą viešąjį sektorių su profsąjungomis, dalyvauja įvairių partijų atstovai ir rengia savo siūlymus, kaip tą viešąjį sektorių išgelbėti. Tačiau A. Sysas sako, kad tai tėra rūpinimosi viešuoju sektoriumi imitacija, jis nemato postūmių.

Jis yra teikęs dar prieš biudžetą viešojo sektoriaus atlyginimų koeficientų kėlimo projektą, tačiau valstiečiai (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija. – ELTA) jo nepalaikė. Galbūt pasisakys (konferencijos metu. – ELTA) ir apie šią galimybę, kuri buvo praleista, ir kokias pasekmes tai dabar turi ir mokytojams, ir medikams“, – Eltai teigė I. Frolova-Milašienė.

Primenama, kad pernai ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio iniciatyva Vyriausybė nutarė sudaryti komisiją Ilgalaikio tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio didinimo iki 2025 metų strategijos projektui parengti.

Šiai komisijai vadovauja Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis.

„Buvo kalbėta, kad reikėtų mažinti disproporcijas tarp atskirų sričių, nes dabar matome, kad pagal sritis (atlyginimų. – ELTA) skirtumai susidaro iki 3 kartų, konkrečių sričių nenorėčiau minėti.

Toliau reikia kalbėti apie bazinio dydžio didinimą, jo indeksavimas bus viena iš prioritetinių sričių. Kokiu būdu tai darysime – ar atsižvelgsime į infliaciją, ar ekonomikos augimą, dar nenusprendėme“, – gruodį sakė D. Matulionis.

Siekiant operatyviai spręsti viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio problemas, numatoma iki kovo 10 d. pateikti Seimui Ilgalaikio tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio finansavimo iki 2025 metų strategijos projektą. Kad strategijos projektas būtų parengtas laiku, siūloma, jog komisija į posėdžius rinktųsi ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS