Finansų analitikas: „Lietuvos ryto“ ir B. Gudelio sandoris – intriguojantis | Diena.lt

FINANSŲ ANALITIKAS: "LIETUVOS RYTO" IR B. GUDELIO SANDORIS – INTRIGUOJANTIS

  • 0

Verslininko Beno Gudelio ketinimus įsigyti 34 proc. didžiausio šalies dienraščio "Lietuvos rytas" akcijų analitikai vertina kaip intriguojantį sandorį. Žiniasklaidos grupę pernai auditavusi bendrovė "Ernst&Youg" buvo perspėjusi dėl prastos grupės finansinės padėties.

"Labai įdomus sandoris, intriguojantis", - sakė investicijų banko "Finasta" analitikas Tadas Povilauskas.

Anot jo, sandorio vertę įvardyti sudėtinga, stabilios įmonės paprastai vertinamos 5-6-iais pelno prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) dydžiais.
"Lietuvos ryto" grupėje gali būti paslėpta visokių dalykų", - pastebėjo T.Povilauskas.

"Snoras Media" valdomas "Lietuvos rytas" akcijų paketas bendrovės 2012 veiklos ataskaitoje įvertintas 20 mln. litų. Tokią pat sumą įmonė yra skolinga bankui "Snoras".

"Lietuvos ryto" 2012 metų ataskaitų auditą atlikusi verslo paslaugų bendrovė "Ernst & Youg Baltic" teigė, kad "Lietuvos rytas" ir jo valdoma grupė pernai dirbo nuostolingai, o grupės trumpalaikiai įsipareigojimai metų pabaigoje siekė 43,33 mln. litų ir buvo didesni už trumpalaikį turtą, kurio vertė buvo 36,84 mln. litų.

"Ši situacija parodo esminio neapibrėžtumo egzistavimą, kuri gali kelti reikšmingų abejonių dėl grupės ir bendrovės sugebėjimo tęsti veiklą - jos tęstinumas priklauso nuo 2013 metų veiklos rezultatų bei išorinio finansavimo sąlygų", - pabrėžė "Ernst & Youg Baltic".

Pati "Lietuvos ryto" grupė prognozavo, kad šiemet uždirbs maždaug 2 mln. litų pelno.

"Lietuvos rytas" pernai patyrė 4,65 mln. litų audituotų konsoliduotų grynųjų nuostolių - 15 proc. mažiau nei 2011 metais, kai grupės nuostoliai siekė 5,45 mln. litų. Grupės pajamos pernai, palyginti su 2011-aisiais, padidėjo 3 proc. iki 137,81 mln. litų.

Grupės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) pernai sumažėjo 3,7 proc. iki 15,02 mln. litų, EBITDA marža buvo 11 proc. (2011 metais - 12 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS