Taivanas ir Lietuva atidarė bendrą puslaidininkių mokslo centrą | Diena.lt

TAIVANAS IR LIETUVA ATIDARĖ BENDRĄ PUSLAIDININKIŲ MOKSLO CENTRĄ

  • 7

Taivanas ir Lietuva penktadienį Vilniuje atidarė bendrą puslaidininkių ir jų medžiagų mokslo centrą, penktadienį pranešė Taivaniečių atstovybė Lietuvoje.

„Pirmasis projektas yra sukurti plonų diskų kietojo kūno lazerį, sujungiant pažangias kristalų ir lazerines technologijas iš Taivano ir Lietuvos. Tai bus naudinga tiksliųjų mašinų ir puslaidininkių pramonei“, – rašoma Taivaniečių atstovybės paskyroje feisbuke.

Taivano atstovai sausį pranešė, kad artimiausiu metu pasiūlys 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams, be to, Taivanas žada įsteigti 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos pramonę.

Sausį Taivano Nacionalinės plėtros tarybos ministras Ming-Hsin Kungas teigė, kad investicijos galėtų apimti įvairias sritis, tarp kurių – puslaidininkių pramonė, automobilių gamyboje naudojamos mikroschemos.

Ministrė Aušrinė Armonaitė tuomet teigė, kad 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondo lėšomis galėtų pasinaudoti puslaidininkių ir lazerių gamybos, biotechnologijų sektorius.

Pernai rudenį Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę, Kinija tokius veiksmus palaikė bandymu veikti kaip nepriklausomai valstybei, nors salą ji laiko nedalomos Kinijos dalimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

net neabejoju

kad pinigai bus isisavinti, o naudos - eilinis pishhh...

Antanas

Buvo laikai, net 10 000 elementų "čipus" gaminome. Deja, pasaulio mikroelektronikos gigantų atstovų komisijos šioji ūkio šaka Lietuvoje buvo pripažinta "neperspektyvia". (Suprantama, kam gi pasaulyje dar vienas konkurentas reikalingas?). Turėjome didelį intelektualinį potencialą tais laikais. Ištisą grandinę: Nuo fundamentaliųjų tyrimų instituto MA iki Skaičiavimo mašinų gamyklos. Manau Taivanis ir dabar dar vilčių susirasti neišmirusius kadrus sukaupti turi.

>>>Valio \\\\\.../////

>>>Niekše,kiek tau sumokėjo.___Atsiprašau,gal tu durnas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS