Tarnyba: daugiausiai planuojamų atleidimų – apdirbamojoje pramonėje | Diena.lt

TARNYBA: DAUGIAUSIAI PLANUOJAMŲ ATLEIDIMŲ – APDIRBAMOJOJE PRAMONĖJE

  • 0

Užimtumo tarnyba šiemet gavo mažiau pranešimų apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus nei pernai, tačiau jų padaugėjo apdirbamosios gamybos įmonėse.

Apie numatomus atleidimus iki rugpjūčio pradžios šiemet 39 įmonės įspėjo 1,7 tūkst. darbuotojų – 2,7 karto mažiau  nei tuo pačiu metu pernai, kai buvo 51 pranešimas apie 4,5 tūkst. dirbančiuosius.

Atleidimų skaičius apdirbamojoje gamyboje sudarė 61,54 proc. visų pranešimų, kai prieš metus – trečdalį, skelbia tarnyba. Mažindamos gamybos apimtis, bendrovės nurodė pagrindinę priežastį – darbas tampa perteklinis dėl jo organizavimo pakeitimų.

„Motyvuotų darbuotojų poreikis rinkoje nedingsta. Vieniems sektoriams išgyvenant sunkesnius laikus, kiti sektoriai priešingai – plečiasi, planuoja naujus projektus, aktyviai ieško darbuotojų. Pavyzdžiui, energetikos sektorius“, – pranešime sakė tarnybos Priemonių organizavimo įgyvendinimo skyriaus patarėja Brigita Blavaščiūnienė.

27 įmonės, šiemet pateikusios pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, nurodė, kad šių žmonių darbas tampa perteklinis dėl darbo organizavimo pakeitimų, mažinamų gamybos apimčių ar kitų priežasčių. Penkių įmonių darbuotojų atleidimo priežastis – tų bendrovių likvidavimas, o dar septynioms paskelbtas bankrotas.

Daugiausiai pranešimų iš apdirbamosios gamybos sektoriaus gauta iš keturių baldų gamybos srityje veikiančių įmonių – „Theca Furniture“,  „Baldlitas“,  „S-Form“,  „Vokė-III“. Jos iš viso planuoja atleisti 282 dirbančiųjų. 

Šiemet didžiausi grupės darbuotojų atleidimai, kai įspėta daugiau nei 100 darbuotojų, dėl bankroto buvo numatomi baldų gamybos įmonėje „S-Form“, pieninių veikla ir sūrių gamyba užsiimančioje Lukšių pieninėje bei kelių ir automagistralių tiesimo įmonėje „Žemaitijos keliai“.

Motyvuotų darbuotojų poreikis rinkoje nedingsta. Vieniems sektoriams išgyvenant sunkesnius laikus, kiti sektoriai priešingai – plečiasi, planuoja naujus projektus, aktyviai ieško darbuotojų.

 

Dėl darbo organizavimo pakeitimų –  duomenų apdorojimo, interneto serverių paslaugų įmonėje „Intrum Global Business Services“.

Liepą ir rugpjūtį penkios įmonės informavo apie atleidimą įspėtus 277 darbuotojus, kai pernai tuo pačiu metu gauta 15 pranešimų apie 573 dirbančiuosius.

Viršutinių rūbų siuvimo įmonė „Elkada“ dėl įmonės likvidavimo planuoja atleisti 31 darbuotoją. Virtuvės baldų gamybos  įmonė „Vokė-III“ ir bevielio ryšio paslaugų įmonė „Teleperformance LT“ dėl sumažėjusios darbo apimties planuoja atitinkamai atleisti 31 ir 25 darbuotojus.

Bankrutuojanti baldų gamybos  įmonė „S-Form“ įspėjo 161 darbuotoją, saulės modulius gaminanti „Soli Tek cells“ dėl sumažėjusių užsakymų apimties ir kitų problemų iš 84 įmonėje dirbančiųjų rugsėjį planuoja atleisti 30.

Nuo 2023 metų pradžios daugiausiai pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus gavo Užimtumo tarnybos Vilniaus ir Kauno klientų aptarnavimo departamentai (atitinkamai – 17 ir 9), Panevėžio – 5, o Klaipėdos ir Šiaulių – po 4.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS