Taršiems katilams pasikeisti šiais metais numatyta skirti 3 mln. eurų | Diena.lt

TARŠIEMS KATILAMS PASIKEISTI ŠIAIS METAIS NUMATYTA SKIRTI 3 MLN. EURŲ

Seniems ir taršiems katilams pasikeisti šiais metais numatyta skirti 3 mln. eurų paramą, ketvirtadienį pranešė Energetikos ministerija. Paraiškas galima teikti iki sausio 31 dienos.

„Pagal šią priemonę planuojami 3 mln. eurų šiems metams, ir tai yra galimybė pasikeisti senus neefektyvius katilus į efektyvesnius mažinant tiek taršą, tiek mažiau išleidžiant šildymui“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kaip įvardijo ministras, parama gali naudotis tiek miesto, tiek kaimo gyventojai.

Aplinkos projektų valdymo agentūros vadovas Ignotas Šalavėjus sakė, kad paramą gauti gyventojai, turintys 1–2 butų namus bei sodo namus.

„Svarbu turėti omeny, kad pastatų statyba turi būti baigta 100 proc. ir įregistruota ne anksčiau nei 5 metai nuo paraiškos pateikimo datos“, – sakė I. Šalavėjus.

Gyventojams bus kompensuojama 50 proc. sumos, kuri yra paskaičiuojama padauginus įsigyto įrenginio galingumą kilovatais (kW) iš fiksuotų vieno kilovato galios. Pavyzdžiui, įsirengus 20 kW 5 klasės biokuro katilą galima gauti apie 1500 eurų, o 10 kW galios oras-vanduo šilumos siurblį (be integruoto boilerio) – apie 2668 eurų kompensaciją, nurodo Energetikos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

lUkaa

Registruota ir pastatyta yra du skirtingi dalykai. Taip kad norint taršą mažinti reikia keisti taršius katilus o ne namo registracijos dieną.

petras

as gyvenu daugiabutyje ir kurenu malkomis,norecizu isirengti oras-vanduo,idomu,ar man kompensuotu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS