Teismas: „Pigu“ teisingai skirta 5,4 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

TEISMAS: „PIGU“ TEISINGAI SKIRTA 5,4 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 0

Konkurencijos taryba pagrįstai skyrė elektroninės prekybos bendrovei „Pigu“ 5,4 tūkst. eurų baudą už klaidinančią reklamą, nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė apeliacinį bendrovės „Pigu“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą, kuriuo buvo patvirtinta, kad Konkurencijos taryba pagrįstai skyrė baudą už klaidinančios reklamos skleidimą, pranešė Konkurencijos taryba.

Taryba nustatė, kad 2015 metų liepą pirkėjams buvo siūloma įsigyti kvepalų ir buitinės technikos prekių pigiau, tačiau paaiškėjo, kad su maksimalia 80 proc. nuolaida buvo siūlomi tik vieni kvepalai iš 171 skirtingo pavadinimo šių prekių, o buitinei technikai nuolaida siekė tik 58 procentus.

LVAT pritarė pirmosios instancijos teismo išvadai, kad tokią reklamą pamatę vartotojai galėjo tikėtis rasti pakankamai prekių su nurodomomis 80 proc. nuolaidomis, kurios bus taikomos tiek kvepalams, tiek buitinei technikai.

Pripažinta, jog nėra teisinga skleisti informaciją apie taikomą nuolaidą iki 80 proc., jei ši galioja tik vienai prekei, arba vos 0,58 proc. į akciją įtrauktų kvepalų asortimento, o buitinei technikai – apskritai netaikoma, todėl „Pigu“ pagrįstai nubausta už Reklamos įstatymo pažeidimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS