Teismas: Vokietijos „Haix“ negali tiekti avalynės Lietuvos kariuomenei | Diena.lt

TEISMAS: VOKIETIJOS „HAIX“ NEGALI TIEKTI AVALYNĖS LIETUVOS KARIUOMENEI

Vokietijos bendrovės „Haix Schule Produktionsund Vertriebs“ negali tiekti lauko avalynės Lietuvos kariuomenei, dar kartą nutarė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 13 dieną nutarė, kad įmonės pasiūlymas neatitinka Gynybos resursų agentūros skelbto konkurso reikalavimų, todėl bendrovė negalėjo būti pripažinta vienos jo dalių nugalėtoja.

Vilniaus apygardos teismas (VAT) rugsėjį patenkino Čekijos bendrovės „Prabos plus“ skundą ir panaikino kariškių sprendimą pripažinti Vokietijos įmonę vasarinių batų pirkimo dalies laimėtoja.

Apeliacinis teismas pritarė pirmos instancijos teismo išvadai, kad Vokietijos gamintoja pateikė netinkamas produkcijos garantijas, skirtas ne visam batui, o tik kai kurioms jo dalims.

„Naudojant avalynę pagal paskirtį natūraliai nusidėvi visos bato sudėtinės dalys, tačiau tiekėjai („Haix“ – BNS) nurodžius, kad garantija visai netaikoma kai kurioms bato dalims, kurios, gamintojos įsitikinimu, yra nusidėvinčios, galimybė pasinaudoti kokybės garantija gali būti iš esmės apsunkinta“, – rašoma teismo nutartyje.

Tiek Vokietijos gamintoja, tiek kariškiai Apeliaciniame teisme įrodinėjo, kad „tikrosios“ batų garantijos buvo nurodytos kitame dokumente, tačiau, teismo nuomone, netgi bandant apjungti įmonės pateiktų deklaracijų turinį, jis vis tiek išlieka prieštaringas.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) anksčiau BNS nurodė, jog „Haix Schule Produktionsund Vertriebs“ už 6 mln. eurų turėjo patiekti 37,2 tūkst. porų vasarinių batų, skirtų visų Lietuvos kariuomenės pajėgų rūšių kariams kaip tarnybinė ir kovinė avalynė.

KAM Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento teigimu, agentūra trejų metų trukmės konkursą buvo išskaidžiusi į tris dalis.

Antroje dalyje pagal rugpjūčio pabaigoje pasirašytą sutartį iš „Prabos plus“ už 81 tūkst. eurų bus  nupirkta mažiausiai 700 porų laivo uniformos batų. Trečioje dalyje numatytas 11 tūkst. šlepečių pirkimo konkursas neįvyko negavus pasiūlymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Klumpes

išgelbes. Ir patriotiškai.

haix

Šitas variantas tai nėra ir taip geri batai. Prabos tikrai geresni kur aras ir vrm gauna. O aplamai tai gaila, kad pinigai išvyksta į kitas šalis, o nesitariama su mūsų įmonėmis, kad pasiruoštų ar ateičiai pagamintų tą patį produktą, pas mus oda gera, tik reik patentuoto gore-tex užsipirkti, aišku ne kinietiško, kuris alibaboj ar kitoj panašioj kiniškoj po 5 baksus kainuoja kv/m, jei pirksi jau virš 5000kv/m., o taip iki 10 baksų. Tai pagrinde tas ir kainuos su darbu, oda veršio visur vienoda, aišku apdirbimas ir impregnavimas, o padas, tai mes turim gerų. Batai susinešioja, o KAM pom kur švaistyt pinigus, siūlykit, tarkitės su Letuvos gamintojais. Ar pas mus geriau, tik kaip visada, kad kažkoks tarpininkas atveža iš užsienio (perku-prduodu šaukštus). Tiek metų Lietuvos kariuomenėje, o tik lašas mūsų suneštų pinigų lieka šalyje, juk ginklai, technika, lėktuvai, laivai ir kita brangiausia, o kur aptarnavimas. Statybos bagsis, tai gal pradėkim, kažką daugiau gaminti sau

>Edui

Haix produkcija tiek ir daugiau kainuoja. Gali nueiti į jų tinklapi ir pasižiurėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS