„Thomas Cook“ žlugimo pasekmes pajuto ir Lietuvos verslas? | Diena.lt

„THOMAS COOK“ ŽLUGIMO PASEKMES PAJUTO IR LIETUVOS VERSLAS?

  • 0

Po kelionių operatorės „Thomas Cook“ žlugimo negautas pajamas skaičiuoja ir lėktuvus jai nuomojusios lietuvių įmonės, rašo „Verslo žinios“.

Užsienio žiniasklaidos teigimu, „Thomas Cook“ nuomojosi lėktuvus iš Lietuvos įmonės „Avion Express“ bei verslininkui Gediminui Žiemeliui priklausančios Latvijos skrydžių kompanijos „SmartLynx“.

Tačiau „Avion Express“ atstovai nedramatizuoja situacijos. O G. Žiemelio teigimu, jeigu „SmartLynx“ ir patirs nuostolių, tai jie bus minimalūs, jis prognozuoja, kad visai Lietuvos turizmo rinkai „Thomas Cook“ griūtis įtakos neturės.

BNS primena, kad seniausia Didžiosios Britanijos kelionių operatorė „Thomas Cook“, nepasiekusi susitarimo dėl pagalbos, pirmadienį paskelbė bankrotą.

Bendrovė iš privačių investuotojų prašė 200 mln. svarų (227 mln. eurų), kurie jai leistų išvengti žlugimo.

Kelionių operatorė nutraukė visus skrydžius, atšaukia keliones ir viešbučių numerių užsakymus. „Thomas Cook“ skolos sudaro apie 2 mlrd. svarų.

Įmonės bankrotas sugadino maždaug 600 tūkst. Europos turistų atostogas.

Antradienį paskelbta, kad Didžiosios Britanijos institucijos pradėjo tyrimą dėl „Thomas Cook“ vadovų veiksmų ir mėgins nustatyti, ar jie galėjo paskatinti bendrovės žlugimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS