Traukiniuose įvedamas šachmatinis sėdėjimo principas | Diena.lt

TRAUKINIUOSE ĮVEDAMAS ŠACHMATINIS SĖDĖJIMO PRINCIPAS

„Lietuvos geležinkeliai“ visuose traukiniuose įveda šachmatinį sėdėjimo principą, tarp keleivių išlaikant vieno metro atstumą.

„Šalyje aštrėjant koronaviruso situacijai ir dalyje savivaldybių įvedant lokalų karantiną, keičiasi ir kelionės traukiniais. Parengėme aiškias gaires, kurios, tikimės, padės šiuo laikotarpiu sklandžiai pasiekti būtinąjį kelionės tikslą. Skatiname keleivius susipažinti su jomis ir keliauti tik tada, jei savijauta yra gera, nejaučiate kad ir menkiausių peršalimo simptomų. Saugokime save ir vieni kitus“, – pranešime cituojamas „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Privalomas apsauginių kaukių dėvėjimas išlieka visuose traukiniuose ir visose traukinių stotyse. Asmens apsaugos priemones ir toliau dėvės traukiniuose dirbantys asmenys, prieš darbą jiems bus matuojama temperatūra.

Išlaikomas atstumas prie bilietų kasų ir sėdimose vietose. Patekimas į stotis ribojamas pagal situaciją – esant didesniam keleivių kiekiui, kai reikia suvaldyti srautus. Stotyse privaloma dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugos priemones.

Visuose traukiniuose, prie kiekvienų durų, įrengti dezinfekcinio skysčio, skirto rankoms, dozatoriai – keleiviai įlipdami į traukinį turi dezinfekuoti rankas.

Įsigyti bilietus ir toliau galima internetu, traukiniuose arba stotyse, atsiskaitant tiek banko kortele, tiek grynaisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

O kas tie šachmatai aš tik šaškes žinau :)

Chi

Labai teisingai pastebėjo komentatorius- šaškės juk tokiu principu yra žaidžiamos, o ne šachmatai. Paklauskit Čmilytės..

Keleivis

Bliamba, ima juokas, skaitant apie keleivius važiuojant traukiniais. Važinėju kiekvieną dieną ir matau kaip iš tikrųjų sėdėsim šachmatiškai. Važiuoja 1vag.traukinys, o jame apie 70% užimtumas. Ketvirtad.ir penktad.,keleivis prie keleivio, tai čia tikra šachmatinė partija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS