Turistus vilios patobulintais žemėlapiais | Diena.lt

TURISTUS VILIOS PATOBULINTAIS ŽEMĖLAPIAIS

Pasauliui Lietuva nuo šiol – kaip ant delno. Tiesa, kol kas tik virtualiai – pristatyta šalies vaizdais papildyta "Google Maps Street View" duomenų bazė. Tikimasi, kad tai skatins ne tik turizmą, bet ir ekonomiką.

Informacinių technologijų milžinės, bendrovės "Google", automobiliai, filmuojantys aplinką, Lietuvoje važinėjo praėjusių metų birželį ir liepą. Visa jų informacija dabar jau apdorota, o įmonės siūlomais žemėlapiais besinaudojantys interneto vartotojai jau gali apžiūrėti Lietuvą taip, tarsi realiai stovėtų gatvėse ar prie pastatų.

"Street View" yra populiari "Google Maps" paslaugos funkcija, veikianti nuo 2007-ųjų pavasario, vartotojai gali pažiūrėti iš viso 45 pasaulio šalių panoraminius vaizdus.

p>Įmonės "Google" Lietuvos verslo plėtros vadovas Vytautas Kubilius teigė, kad ši paslauga atneš naudos ne tik šalies turizmui, bet ir visai ekonomikai. Mat virtualiai aplankę Lietuvos miestus, jų gatves, pastatus bei lankytinus objektus užsieniečiai gali užsimanyti pamatyti šalį ir gyvai.

Nauja funkcija gali būti naudinga ir Lietuvos viešbučiams, restoranams, nekilnojamojo turto (NT) portalų vystytojams. Pasak V.Kubiliaus, jeigu viešbučio, restorano ar NT agentūros interneto puslapyje įdiegta nemokama "Street View" funkcija, klientai, prieš rezervuodami kambarį, staliuką ar pirkdami, nuomodamiesi būstą, gali virtualiai apžiūrėti aplinką ir apsispręsti, ar ji jiems tinka.

Lietuvos kaimynės Estija ir Latvija jau beveik metus buvo matomos pasitelkus "Street View" funkciją. Pasak Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės, tai buvo kaimynių pranašumas prieš mūsų šalį turizmo srityje.

"Nuo "Google" visame pasaulyje prasideda dauguma kelionių. Daugelis mūsų planuodami atostogas ar verslo kelionę pirmiausia naudojamės "Google" paieška", – teigė E.Šiškauskienė.

Kad Lietuvoje po pristatytos naujovės padaugės turistų, tikisi ir Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jis priminė, kad prieš 11 metų didžiausia naujiena turistams buvo ant marškinėlių atspausdinti sostinės žemėlapiai. "Dabar jų turistams nebereikės, kad nepasiklystų, nes turime modernių technologijų", – sakė A.Zuokas.

Ateityje bendrovė "Google" ketina atnaujinti Lietuvos vaizdus, o duomenų bazę papildyti nuotraukomis, kuriose užfiksuoti parkai ar net muziejų vidus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)