TVF baigia misiją Lietuvoje – pristato išvadas | Diena.lt

TVF BAIGIA MISIJĄ LIETUVOJE – PRISTATO IŠVADAS

  • 3

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misija penktadienį baigia beveik dvi savaites trukusią misiją Lietuvoje ir pristato  išvadas bei rekomendacijas Lietuvai.

Borja Gracia (Borchos Grasijos) vadovaujama misija Vilniuje dirbo nuo gegužės 24 dienos – per dvi savaites TVF ekspertai susitiko su Lietuvos banko vadovais, Finansų ministerijos ir kitų valstybės institucijų bei privataus sektoriaus atstovais.

B. Gracia praėjusią savaitę teigė, jog senėjant Lietuvos gyventojams, šaliai būtina struktūrinė pensijų sistemos reforma, o  2024-ieji yra pirmieji metai, kai į pensiją Lietuvoje išeis daugiau žmonių nei į darbo rinką ateis naujų darbuotojų, be to, 2026-aisiais baigsis numatytas pensinio amžiaus didinimas, o tai „didins spaudimą „Sodrai“.

TVF misijos Lietuvoje vadovas taip pat teigė, kad Lietuvai būtina didinti sveikatos ir švietimo sistemų efektyvumą, didinti pajamų surinkimą.

Interviu BNS B. Gracia sako, jog norint surinkti daugiau pajamų į valstybės biudžetą bei didinti išlaidas, ypač pensijoms, valdžia turėtų plėsti mokesčių bazę – didinti pelno mokestį, plėsti nekilnojamo turto (NT), taršos apmokestinimą bei atsisakyti dalies lengvatų.

TVF yra 190 valstybių jungianti organizacija, kuri siekia visų savo narių tvaraus ekonomikos augimo ir gerovės. Lietuva TVF narė yra nuo 1992 metų, jai TVF atstovauja centrinio banko vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Feikuva varo gadai

Didinti pelno mokesti tolygu išvaryti investuotojus , reik toki pelno mokesti kaip USA

jo

pagal sita wtf triperi pensijini amziu butina didint iki 200 metu...

Kad

jau 20 metu,kaip dedama ant ju isvadu. Daroma butent atvirksciai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS