Tyrimas: 3 iš 4 pensininkų dirba | Diena.lt

TYRIMAS: 3 IŠ 4 PENSININKŲ DIRBA

Naujausias tyrimas rodo, kad trys iš keturių pensininkų Lietuvoje prie pensijos prisiduria iš papildomų šaltinių. Tai daryti juos skatina mažos senatvės pensijos.

Šiuo metu vidutinė senatvės pensija nesiekia pusės vidutinio darbo užmokesčio.

Nors pastaruoju metu jos buvo didinamos, tačiau į pensiją išėję žmonės sako nepajutę pajamų augimo, todėl trys iš keturių pensininkų bando užsidirbti papildomai. Tai būna tiek nuolatiniai, tiek atsitiktiniai darbai.

Apklaustieji teigia, kad uždarbis dažniausiai siekia daugiau kaip pusę gaunamos pensijos. Ekspertai pastebi, kad didėjant pensijoms, žmonės labiau linkę papildomas lėšas taupyti, o ne išleisti.

Statistikos departamento duomenimis daugiau kaip dešimtadalis dirbančiųjų teigia, kad jų namų ūkių finansinė padėtis pastaruoju metu bent truputį pagerėjo. Tuo metu taip pat teigiančių pensininkų buvo du procentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ne pensininkas

O kas pas mus valstybėj daugiau belieka daryti? Dirbtų ir dar daugiau pensininkų, jeigu būtų taip paprasta susirasti darbą. Niekas nenori priimti tokio amžiaus. Tai belieka tik sėdėti prie parduotuvių ir išmaldos prašyti gaunant tokią pensiją. Jeigu pensijos būtų adekvačios, tai ir tų dirbančių pensininkų būtų mažai. Daugelis jų tikrai nedirbtų. Nes tokiam amžiuj jau ir jėgos ne tos, ir sveikata. Bet tai kas jiems daugiau belieka? Dėl to ir jaunesniems darbingo amžiaus žmonėms darbo vietų sumažėja, ir tas pensininkas vargsta savo sveikatos sąskaita. Bet užtat nepriklausoma lietuva-valio...

piktam ,

pensininke nesa i turgu gelytes ir gauna kelis eurus - o tu , vietoje pykcio - eik ir priskines pievoje gelyciu - uzsidirbk !

o kas belieka pensininkams ,???

is bado stipt ar ,,,gyvent,,,, is 180 euru pensijos ....antra vertus reikia biudzetinius darmajiedus ir valdziagyvius islaikyt ir jiems pensijas po 400-800 euru uzdirbt , antra vertus dar ju sukurtu islaikytiniu bomzu , ir hroniu , narkomanu ir pedalu gaujas maitint , gydyt ir t.t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS