Tyrimas: per pandemiją žmonės labiausiai pasiilgo kelionių, renginių | Diena.lt

TYRIMAS: PER PANDEMIJĄ ŽMONĖS LABIAUSIAI PASIILGO KELIONIŲ, RENGINIŲ

Per beveik metus trunkančią koronaviruso pandemiją Lietuvos gyventojai labiausiai pasiilgo kelionių, kultūrinių, muzikos ir sporto renginių bei susitikimų su draugais, rodo banko SEB užsakymu atliktas tyrimas.

Pasak jo, 54 proc. respondentų keliones įvardijo kaip vieną iš trijų labiausiai per pandemiją trūkstamų veiklų. 27 proc. įvardijo, kad kelionių pasiilgo labiausiai, daugiausiai tai 30-49 metų gyventojai.

Šitie skaičiai iš dalies ir patvirtina, ką matome visuomenėje – vyresni, atokiau gyvenantys žmonės dėl karantino jaučiasi labiau atskirti.

„Labiausiai kelionių ilgisi vilniečiai – beveik du trečdaliai respondentų, gyventojų sostinėje, įvardino, kad keliaus, kai tik atsiras tokia galimybė“, – tyrimo pristatyme sakė SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Tuo metu 47 proc. gyventojų nurodė, kad pasiilgo kultūros, muzikos ir sporto renginių – daugiausiai tai 40-59 metų žmonės.

45 proc. respondentų tarp trijų labiausiai pasiilgtų dalykų nurodė gyvus susitikimus – jų labiausiai pasiilgo vyresni ir kaimo gyventojai.

„Šitie skaičiai iš dalies ir patvirtina, ką matome visuomenėje – vyresni, atokiau gyvenantys žmonės dėl karantino jaučiasi labiau atskirti“, – pabrėžė S. Gutauskaitė-Bubnelienė.

SEB užsakymu bendrovė „Norstat“ tyrimą atliko lapkričio mėnesį, jo metu apklausti 1002 gyventojai, kurių amžius 18-74 metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

tikrai kad NE 1

SUSIJUSIOS NAUJIENOS