Ūkininkai kviečiami teikti paraiškas: finansuos investicijas į žemės ūkio valdas | Diena.lt

ŪKININKAI KVIEČIAMI TEIKTI PARAIŠKAS: FINANSUOS INVESTICIJAS Į ŽEMĖS ŪKIO VALDAS

Ūkininkai ir žemės ūkio veiklą vykdantys juridiniai asmenys nuo spalio 1 d. kviečiami teikti paraiškas paramai investicijoms į žemės ūkio valdas.

Šiam paraiškų rinkimo etapui skirta 25 mln. eurų paramos lėšų, vienam projektui didžiausia galima suma – 50 tūkst. eurų. Parama skiriama iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir valstybės biudžeto.

Kaip praneša Žemės ūkio ministerija, minėta veiklos sritis remia investicijas ūkiams modernizuoti. Parama skiriama žemės ūkio produktų gamybai ir prekinių žemės ūkio produktų, pagamintų ar išaugintų valdoje, apdorojimui (rūšiavimui, pakavimui, surinkimui) ir perdirbimui, tiekimui rinkai.

Paramos prašyti gali juridiniai ir ne jaunesni kaip 18 metų amžiaus fiziniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla. Juridiniai asmenys turi būti savo vardu įregistravę valdą, o fiziniai – ūkininko ūkį ir valdą.

Iki paraiškos pateikimo pareiškėjas būtų nepertraukiamai vykdęs žemės ūkio veiklą ir iš jos gavęs pajamų ne trumpiau kaip 12 mėnesių. Taip pat būtina sąlyga – pareiškėjo valdos ekonominis dydis, išreikštas produkcijos standartine verte, turi būti didesnis kaip 8 tūkst. eurų. Ministerija pažymi, kad tai netaikoma minėtiems žemės ūkio kooperatyvams.

Paraiškas galima teikti iki lapkričio 29 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS