URM kanclerė: rusų atostogų šalyse labiau tikėtini turistų nesutarimai dėl karo Ukrainoje | Diena.lt

URM KANCLERĖ: RUSŲ ATOSTOGŲ ŠALYSE LABIAU TIKĖTINI TURISTŲ NESUTARIMAI DĖL KARO UKRAINOJE

Užsienio reikalų ministerijos (URM) kanclerė sako, kad šalyse, kur daug atostogaujančių rusų, padidėja konfliktų tikimybė tarp skirtingų tautų poilsiautojų dėl karo Ukrainoje vertinimų.

Inga Černiuk siūlo rinktis poilsiui tas valstybes, į kurias dėl sankcijų rusų patenka mažiau.

„Jeigu galima pasirinkti Europos kryptį, tai pasirinkime. Gal tos šalys, kur vertybiškai mato kitaip arba kažkokioje pilkojoje zonoje yra – bando įtikti rusų turistams, pagalvokime, ar tikrai tai tos  šalys, į kurias norime keliauti“, –  penktadienį LRT radijui teigė I. Černiuk.   

„Toli gražu ne visas likęs pasaulis iš tos pačios vertybinės prizmės vertina šitą konfliktą. Jeigu kalbame apie Egiptą, Turkiją, Tailandą, ten rusų turistų išties labai daug ir papildomos tokių konfliktų rizikos labai padidėjo“, – pridūrė URM kanclerė.

Ji taip pat pabrėžė, kad yra dar ir kitų šalių, kur galimi konfliktai, pavyzdžiui, Moldova, Armenija, Sakartvelas. 

„Keliaujant į šitas šalis reikia turėti omeny šitą papildomą riziką, kad turime poliarizuotis su  visuomenėmis, kurios vertina nebūtinai taip pat vertybiškai kaip mes“, – tvirtino I. Černiuk.  

I. Černiuk įspėja, kad aktyviai demonstruojant savo požiūrį gali kilti ir didesnių konfliktų, kada turistams gali prireikti konsulinės pagalbos. 

„Jeigu su savo vertybine pozicija norime būti aktyvūs, įsivertinkime papildomas rizikas, kad gali prireikti ir konsulinės pagalbos“, – teigė ji. 

Gairės: poilsiautojai, neramumai, vykti atostogauti, rusų poilsiautojai, rusai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS