Už įsigytą elektromobilį bus kompensuojama dalis išlaidų | Diena.lt

UŽ ĮSIGYTĄ ELEKTROMOBILĮ BUS KOMPENSUOJAMA DALIS IŠLAIDŲ

  • 2

Aplinkos ministerija gyventojams kompensuos dalį išlaidų už įsigytą elektromobilį. Šiam tikslui iš ministerijos administruojamos Klimato kaitos programos skirta 5 mln. eurų.

„Mūsų siekis – kuo daugiau šalyje aplinkai palankesnių transporto priemonių. Juk transporto keliama tarša labai prisideda prie klimato kaitos. 2018 metais Lietuvoje į atmosferą buvo išmesta 20,3 mln. tonų šiltnamio efektą sukeliančių dujų. Daugiausia jų, apie trečdalį (30,2 proc.), išmetė transporto sektorius“, – pranešime sako aplinkos viceministras Marius Narmontas.

Kompensacinės išmokos iš Klimato kaitos programos bus skiriamos fiziniams asmenims, įsigijusiems naują arba ne senesnį kaip penkerių metų elektromobilį. Skatinami bus tik elektra varomi automobiliai.

Pateikusiam prašymą pareiškėjui bus skiriama vienkartinė 2 tūkst. eurų išmoka už įsigytą naudotą elektromobilį arba 4 tūkst. eurų kompensacija – už naują.

Papildomą 1 tūkst. eurų išmoką gaus tas pareiškėjas, kuris sunaikins savo turėtą taršų automobilį. Tačiau ji bus skiriama tik atitinkant nustatytus kriterijus: pareiškėjas iki prašymo pateikimo dienos šio automobilio valdytoju buvo ne mažiau kaip 12 mėnesių, automobilio techninė apžiūra galiojo iki 2019 metų spalio 17 dienos arba iki 2020 metų kovo 13 dienos, automobilis iki prašymo pateikimo dienos buvo ne mažiau kaip 12 mėnesių registruotas Lietuvos kelių transporto priemonių registre.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vagys dalins vagims mūsų pinigus

Ubagų valstybė pensininkams moka 200Eur pensijas, o turtuoliams galintiems nusipirkti naują automobilį dovanos po 4000Eur,-nemanau kad netgi gaunantis vidutinę 700Eur "į rankas" algą gali nusipirkti naują mašiną. Pasirodo Lietuva turtingesnė net už Norvegiją,-o gal valdžioje sėdi tik iš tautos vargo tunkantys išsigimėliai?

Tomas

Puikios naujienos. Seniai laukėm

SUSIJUSIOS NAUJIENOS