Užimtumo tarnyba: nuo ketvirtadienio priimamos paraiškos darbo vietų steigimo subsidijavimui | Diena.lt

UŽIMTUMO TARNYBA: NUO KETVIRTADIENIO PRIIMAMOS PARAIŠKOS DARBO VIETŲ STEIGIMO SUBSIDIJAVIMUI

  • 0

Užimtumo taryba praneša, kad nuo ketvirtadienio galima teikti paraiškas darbo vietų steigimo ar pritaikymo subsidijavimui.

Ši priemonė skirta darbdaviams, siekiantiems steigti  ar pritaikyti naujas darbo vietas neįgaliesiems, taip pat buvusiems bedarbiams, pradėjusiems savo verslą ne vėliau kaip per 30 mėnesių nuo paskutinės registracijos Užimtumo tarnyboje nutraukimo dienos, bei pirmą kartą darbo vietą steigiantiems Užimtumo tarnybos siųstiems bedarbiams įdarbinti.

Užimtumo tarnyba skelbia, kad darbdavių paraiškos bus priimamos nuo balandžio 8 d. iki gegužės 7-osios. Subsidija vienai darbo vietai įsteigti negali viršyti 19 921,26 euro.

„Tai yra reikšminga valstybės pagalba ne tik buvusiems bedarbiams, pradėjusiems savo verslą ir plečiantiems savo veiklą, bet ir darbdaviams, steigiantiems darbo vietas Užimtumo tarnyboje registruotų neįgaliųjų asmenų įdarbinimui. Ši priemonė ypač svarbi neįgaliesiems, nes naujos darbo vietos steigiamos išskirtinai jiems. Be to, esamos darbo vietos gali būti pritaikomos prie bedarbių negalios“, – teigė Užimtumo tarnybos Priemonių įgyvendinimo organizavimo skyriaus vedėja Indrė Sevostjanova.

2020 metais darbo vietų steigimo (pritaikymo) subsidijavimui buvo skirta 2,3 mln. eurų valstybės paramos lėšų, įsteigtos 176 naujos darbo vietos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS