Užimtumo tarnyba: šiemet dėl atleidimo įspėti 893 darbuotojai | Diena.lt

UŽIMTUMO TARNYBA: ŠIEMET DĖL ATLEIDIMO ĮSPĖTI 893 DARBUOTOJAI

  • 3

Pirmąjį metų ketvirtį dvidešimt šalies įmonių pranešė įspėjusios 893 darbuotojus dėl atleidimo. Užimtumo tarnybos duomenimis, daugiausia jų ketina atleisti bendrovės „Kauno Baltija“ (115 darbuotojų), „Lietuvos paštas“ (90) ir „Mechel Nemunas“ (83).

Anot Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotojos Giedrės Sinkevičės, darbuotojų atleidimų priežastys išlieka panašios – septynios įmonės pranešė apie bankrotus (pernai buvo trys). Darbo organizavimo pakeitimus įvardijo 10 įmonių: nusprendus imtis pokyčių, darbo neteks 418 darbuotojų.

„Statistika šiais metais nėra išskirtinė. Keli mėnesiai dar nerodo metinių tendencijų. Jei lygintume su dar ankstesniais metais, atleidimų būtų net mažiau. Įmonės persitvarko, vyksta optimizavimo procesai. Dar dirbdami įmonėse, darbuotojai dažnai jau turi potencialius kitus darbdavius“, – pranešime teigė ji.

Daugiausia atleidimų, kaip ir pernai, šiemet numato pramonės sektoriaus apdirbamosios gamybos įmonės. Trys siuvimo bendrovės šiemet paskelbė bankrotus ir pranešė, kad darbo neteks 189 darbuotojai, o pernai darbo neteko 55 siuvimo įmonių darbuotojai.

Rinkoje nebeliks seniai žinomų prekės ženklų – „Kauno Baltija“ ir „Rožė“ (atleidžia 51 darbuotoją). Taip pat veiklą nutraukia 23 dirbančiuosius turinti Telšių „Siulema“.

Informacijos ir ryšių srityje planuojami 3 grupės darbuotojų atleidimai – tiek pat kaip ir pernai pirmąjį ketvirtį. Pranešta apie 124 darbuotojų atleidimą: Vipps MobilePay AS Lietuvos filialas atsisako 74 darbuotojų paslaugų, UAB „Interactio“ – 28, Oracle East Central Europe Limited Filialas – 22.

Prekybos srityje šiemet paskelbti du atleidimai. KB „Lietuviškas pienelis“ dėl likvidavimo atleidžia 21 dirbantįjį. „Prekių gausa“, užsiimanti padėvėtų drabužių prekyba, paskelbė bankrotą ir atleis 74 darbuotojus. Statybos sektoriuje – du grupės darbuotojų atleidimai, ir darbo neteks 41 darbuotojas.

Užimtumo tarnybos teigimu, atleidžiamų darbuotojų sąraše daugiausiai – 100 –  siuvėjų. Kitos profesijos pagal darbdavio pagrindinės veiklos specifiką – šaltkalviai, apdailininkai, pardavėjai, laiškininkai, programuotojai, siuntų skirstytojai, pinigų plovimo prevencijos specialistai, statybininkai, buhalteriai, įmonės vadovai ir t. t.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Gereja ! DDDD

Tai pasiseke

tarnybos kumuciu priegulu imonems! Kiek bus nauju vergu,kuriems pusmeti atlyginimus mokesime mes visi,o ne vergvaldziai! Nors dirbs vergai uz dyka tai ne mums! O po pusmecio verga lauk ir UT siuncia jam nauja,kuriam alga vel mokesime mes visi! Ir sios "tvarkos" nieks nekeicia jau desimtmecius! Todel zmogui is gatves,ne per UT - isidarbinti be sansu! Nesuprantu,kodel valstybe apmoka vergo alga privaciam savininkui!? Juk butent taip auga bedarbyste,nepriimami ieskantys darbo ne per UT,skatinama darbuotoju kaita ir dargi kencia valstybes biudzetas ir visi pilieciai!

nesuprantu

kodel daugelis imoniu lietuvoje skelbia bankrota ir atleidineja darbuotojus, kurie lieka ant ledo be pajamu, juk lietuva geroves valstybe, stipri vyriausybe

SUSIJUSIOS NAUJIENOS